La Generalitat atorga a Amposta 78 places públiques de residència d'avis

La residència d'Amposta és l'única de l'Ebre que rep els ajuts de la Generalitat, repartits en 149 centres de Catalunya

19 mayo 2017 17:23 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha concedit 78 places públiques per a la residència d’avis d’Amposta, que disposa d’un nou edifici pendent d’estrenar. Les places se sumen a les 77 existents fins a comptabilitzar un total de 155 places subvencionades per l’administració pública i 5 de privades.

La Generalitat anuncià diumenge el finançament de 750 noves places dirigides a 149 residències per a la gent gran de Catalunya, només una a les Terres de l’Ebre, la d’Amposta.

Es tracta de places col·laboradores que s’assignaran d’acord amb la llista d’espera. El cost mitjà d’una plaça d’aquestes característiques és de 1.700 euros, dels quals la Generalitat n’aportarà 1.100 i la persona usuària, 600.

La diferència amb les places concertades és que en aquest cas la Generalitat subvenciona la plaça estigui o no ocupada, mentre que la plaça col·laboradora dirigeix l’ajut directament al resident. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha apuntat que malgrat que el Montsià no era una comarca prioritària en la programació del Departament, «la situació que s’havia generat a Amposta, per la construcció d’una residència sense places, s’havia de resoldre».

Tomàs confia que l’anunci de la Generalitat permetrà mantenir que la gestió del centre assistencial sigui 100% pública.

«Sense la col·laboració d’aquestes places, la residència havia d’assumir un dèficit de 600.000 euros, que l’equip de govern considerava inassolible», ha argumentat.

L’alcalde admet que la situació deficitària de l’equipament es mantindrà però amb la garantia de les places públiques, «podem renegociar el finançament i esperem que en lloc de dèficit es generi superàvit», ha afirmat.

El trasllat de la residència a les noves instal·lacions es produirà aquest mes de novembre, en un dissabte, ha explicat el mateix ajuntament.

Finalment, i en relació amb el seguit de peticions d’ens locals de les Terres de l’Ebre al Govern català per tal de concertar places públiques en altres residències –per exemple, a Batea i l’Ametlla de Mar–, el delegat del Govern, Xavier Pallarès, ha dit que la seva aprovació s’ha de posar sobre la taula en el marc de la negociació dels pressupostos de la Generalitat per al 2017.

Comentarios
Multimedia Diari