La Generalitat denega la petició dels veïns per dignificar el solar dels futurs jutjats de Tortosa

La Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa va demanar col·locar una tanca de fusta per millorar la zona

19 mayo 2017 18:00 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya ha denegat col·locar una tanca de fusta al voltant del solar on anirà el futur Palau de Justícia, al carrer la Mercè de Tortosa, entre la Biblioteca Marcel·lí Domingo i els Jutjats de la ciutat.

La sol·licitud va ser traslladada per la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa, ara fa uns mesos, i la resposta que s’ha obtingut és que no hi ha disponibilitat pressupostària.

Aquesta resposta ha indignat la Federació de Veïns. «Tan malament està la Generalitat que no té diners per posar una simple tanca?», es pregunta el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa, Josep Baubí.

El president explica que es va demanar col·locar una tanca de fusta «igual a la que hi ha davant de la Catedral mentre fan les excavacions» per dignificar una zona i un solar que està en molt mal estat.

«És una de les zones més degradades del casc antic. No sé ni com s’aguanten les cases. Això sembla Síria, amb respecte pels sirians. Per aquí hi ha rates i serps com als terrenys de Renfe», exclama el president Baubí, qui també recorda com de transitat és aquest carrer al llarg del dia, amb destacats edificis i serveis públics a la vora com la biblioteca municipal, els Jutjats, l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, el Departament d’Ensenyament i l’Escola Oficial d’Idiomes.

La resposta també ha servit per posar en peu de guerra a la Federació de Veïns en relació a l’endarreriment de les obres per al futur Palau de Justícia, tenint en compte que la primera pedra de l’obra va ser col·locada ara ja fa 15 anys, tal com detalla Baubí.

«Volem que les obres comencen ja, no volem esperar més. Ens han enganyat durant 15 anys», apunta. «Tortosa no es mereix aquest tracte per part de la Generalitat».

 

Comentarios
Multimedia Diari