Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Generalitat destina 3,9 milions a reparar danys al port de l'Ametlla de Mar

Les obres de reparació se situen en el dic de recer, els vials i el moll de llevant

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Ports de la Generalitat

FOTO: Ports de la Generalitat

L'empresa pública Ports de la Generalitat ha començat les obres d'emergència per reparar els danys estructurals ocasionats al gener pel temporal Gloria al port de l'Ametlla de Mar, que tindran un cost de 3,9 milions d'euros i un termini d'execució de 9 mesos.

Durant el temporal Gloria el dic d'abric va rebre l'impacte d'onades de 6 metres d'altura que van causar nombrosos desperfectes, com la pèrdua de blocs de l'escullera a la part exterior del dic.

Aquest dimecres, el director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha visitat les obres i ha afirmat: "Invertim 3,9 milions d'euros en obres per reparar els danys estructurals, donar més estabilitat i seguretat al dic de recer davant temporals similars al Gloria, i adaptar el port al canvi climàtic".

Les obres de reparació se situen en el dic de recer, els vials i el moll de llevant, on amarren embarcacions de pesca d'arrossegament i la flota de tonyinaires.

Prèviament a la redacció del projecte d'obra, s'han fet topografies, batimetries, inspeccions submarines i estudis del clima marí i de la meteorologia, per poder avaluar les afectacions a la infraestructura portuària i aportar solucions reparar els desperfectes causats pel temporal.

La finalitat d'aquesta actuació és millorar el dic enfront dels episodis de excés d'onatges en cas de temporal, que posen en perill usuaris i béns de la instal·lació portuària.

"Després arreglarem el passeig de l'Espatller i instal·larem una barana de seguretat perquè la ciutadania pugui passejar i gaudir del port i del mar, integrant millor el port a la població", ha explicat Gómez. EFE

Temas

Comentarios

Lea También