La Generalitat exigeix a Renfe connectar l’Ebre amb l’alta velocitat

Trens Dignes lamenta la manca de planificació del territori per reclamar els serveis ferroviaris

05 diciembre 2019 10:20 | Actualizado a 05 diciembre 2019 10:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Govern exigeix a Renfe que la nova oferta ferroviària a partir del 13 de gener, quan es pose en marxa el desdoblament entre Vandellòs i Tarragona, incloga trens d’alta velocitat i mitja distància per a les Terres de l’Ebre.

A mes i mig de posar-se en marxa la doble via, encara no hi ha cap anunci concret dels nous serveis i horaris que tindrà el territori, però sí l’amenaça de perdre l’aturada de l’Euromed a l’estació de l’Aldea. Ahir es va celebrar una reunió de la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre, on alcaldes i consells comarcals del territori van demanar que hi haja freqüències de trens semidirectes cap al Camp de Tarragona (per tenir l’Ebre connectat amb l’AVE) i cap a Barcelona. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha recollit aquestes demandes, i ha reconegut que la planificació ferroviària d’alta velocitat i mitja distància que Renfe i Adif proposava per a les Terres de l’Ebre ha requerit una contraproposta per part del Govern per «millorar claríssimament les expectatives i garantir que l’oferta de servei sigui l’adequada». Sense voler entrar en concrecions perquè les negociacions segueixen obertes, Gavín ha explicat que «en pocs dies» hi haurà una resposta dels operadors ferroviaris estatals. «No acceptarem una oferta que no inclogue l’alta velocitat per a l’Ebre. Anàvem tard i malament, però estem avançant i hi ha expectatives», ha declarat. Gavín ha afirmat que la Generalitat treballa en un «pla B» si les millores ferroviàries per a l’Ebre no arriben per part de l’Estat.

La Plataforma Trens Dignes ha lamentat que no se’ls haja permès participar a la reunió i la manca de concreció i «planificació» del territori per reclamar els serveis ferroviaris fa un any i no ara.

A més, Gavín ha avançat que la Generalitat invertirà 300.000 euros en millorar l’estació de bus de Tortosa i ha donat xifres de l’exitosa targeta T10-120, que permet fer trajectes entre municipis de les Terres de l’Ebre per un euro, amb 480.000 viatges realitzats enguany fins el mes d’octubre.

Comentarios
Multimedia Diari