Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Generalitat expedienta els organitzadors d’un bou capllaçat

Segons l’Ajuntament d’Amposta ja s’han presentat al·legacions per un problema d’interpretació en el recorregut

R. REGOLF

Whatsapp
Imatge d’arxiu de la celebració de l’acte taurí d’un bou capllaçat durant les festes majors d’Amposta. FOTO: JOAN REVILLAS

Imatge d’arxiu de la celebració de l’acte taurí d’un bou capllaçat durant les festes majors d’Amposta. FOTO: JOAN REVILLAS

La Generalitat de Catalunya ha obert un expedient sancionador contra els organitzadors i controladors d’un bou capllaçat que va tenir lloc a Amposta durant les passades festes majors. Així ho afirmava el president de l’Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actvma), Lluís Altès, qui assegurava que l’entitat animalista havia rebut una notificació dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre de la Generalitat de Catalunya segons el qual s’iniciava un expedient sancionador cap als organitzadors, en aquest cas el consistori, pels fets ocorreguts durant l’activitat taurina.

El 17 d’agost de l’any passat, un dia abans d’acabar les festes majors d’Amposta, un problema durant la celebració d’un bou capllaçat va causar una forta controvèrsia en diferents xarxes socials. I és que durant el recorregut de l’activitat, concretament al carrer Barcelona, l’animal va aturar-se i envestir un vehicle i una motocicleta que estaven aparcats a la calçada, quedant el bou amb part de la cornamenta atrapada en el primer. Finalment, i utilitzant la força, el brau va poder deslliurar-se del turisme després però d’arrossegar els vehicles alguns metres.

En aquest sentit, l’Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal va considerar que durant la celebració d’aquell esdeveniment es va incomplir la normativa vigent, atès que hi havia diferents obstacles en el recorregut del correbou. És per això que els animalistes van procedir a imposar una denúncia cap als organitzadors de l’acte davant de la delegació de Jocs i Espectacles de la Generalitat de Catalunya. En concret, Actyma explicava que l’animal va «patir atrapat en un dels cotxes per una banya», del qual es va deslliurar després de diversos cops de cap al vehicle en qüestió.

En el seu moment, la difusió del vídeo enregistrat per part d’un dels participants a l’acte va causar tal revolt que va provocar el naixement de la plataforma local Tots Som Poble, una associació antitaurina a través de la qual diferents veïns i veïnes reclamaven reduir els actes taurins a Amposta, així com eliminar les celebracions del bou embolat i el bou capllaçat de les festes majors. Encara avui, des de Tots Som Poble exigeixen a l’Ajuntament que deixi de promoure i finançar els espectacles taurins al municipi.

Al·legacions

Un cop rebut aquest expedient sancionador, des de l’Ajuntament d’Amposta afirmaven que s’ha procedit a presentar les al·legacions corresponents, ja que consideren que «ha sigut un problema d’interpretació del recorregut establert durant l’acte».

Segons la llei 34/2010, de l’1 d’octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous, i concretament en l’article 9, s’estipula que «el recorregut ha d’ésser prèviament desallotjat de qualsevol obstacle que pugui dificultar el pas dels animals i els participants», al qual el consistori interpretava que la calçada estava lliure d’obstacles, encara que algun ciutadà no hagués retirat el vehicle després d’observar la senyalització corresponent, perquè pogués passar l’animal i el grup de persones que participaven en l’activitat taurina.

Temas

Comentarios

Lea También