La Generalitat fa marxa enrere i no sacrificarà els braus de l'Illa de Bous

El Govern estudiarà nous informes per trobar solucions com l'esterilització dels animals, ja que no poden ser traslladats

19 mayo 2017 16:42 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Generalitat fa marxa enrere i ha decidit no sacrificar de moment cap de la vintena de braus que hi ha actualment a l’Illa de Bous, al riu Ebre. El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, va anunciar la setmana passada el sacrifici de 8 animals, atenent els informes dels departaments de Territori i Agricutura; una decisió que no ha agradat gens ni a les entitats animalistes ni a l’Agrupació de Penyes Taurines de l’Ebre.

Atenent aquest rebuig, la Generalitat ha decidit rectificar. Segons ha anunciat el delegat del Govern, de moment no s’actuarà sobre els braus salvatges, a l’espera de nous informes interns. Amb tot, els animals no poden sortir de l’illa. «Tenim marge per poder plantejar-nos la millor solució, ja que les pluges han permès regenerar la vegetació i de moment els bous poden sobreviure, per tant, descartem treure’ls i sacrificar-los, a l’espera de valorar nous informes i adoptar les solucions menys traumàtiques», ha afirmat Pallarès.

La normativa especifica que aquests animals no poden ser traslladats del seu hàbitat natural perquè no es pot garantir la seva traçabilitat i si bé l’Illa dels Bous es troba en aquests moments superpoblada, «el Govern estudiarà totes les possibilitats per aconseguir mantenir l’estabilitat mediambiental i animal en aquest espai natural». Una de les opcions seria el control de la reproducció dels braus, segons ha admès Pallarès.


Protesta
Després de les declaracions del Govern, les associacions Progat Deltebre i AnimaNaturalis han desconvocat una concentració que havien anunciat per aquest diumenge per manifestar el rebuig al pla inicial de sacrificar els bous.

Les portaveus de Progat Deltebre i AnimaNaturalis, però, avisen que no abaixaran la guàrdia i seguiran insistint que es prenguen en consideració les seues propostes per a la població de bous.

«Els bous han nascut a l’illa i és on han de morir de forma natural, però s’han d’esterilitzar els mascles perquè no es reprodueixin sense control», han expressat. «Seguirem alimentant els bous quan faça falta però és impossible que ho poguem seguir fent sempre».

Comentarios
Multimedia Diari