Ebre Medi ambient

La Generalitat impulsa la Taula de Voluntariat del Delta de l’Ebre

S’hi coordinaran un total de deu entitats que treballen en l’entorn del Parc Natural

REDACCIÓ

Whatsapp
Camp d'arròs al Delta.

Camp d'arròs al Delta.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la constitució de taules de voluntariat en diversos espais naturals protegits del territori, d’acord amb les directrius del Pla estratègic 2019-2022 d’educació i voluntariat ambiental als Parcs Naturals de Catalunya. La primera Taula és la del Delta de l’Ebre, constituïda el 10 de desembre, i la segona la dels Espais Naturals Protegits de l’Empordà, constituïda el 16 de desembre. Amb aquest instrument es vol afavorir la interacció de les entitats que organitzen activitats de voluntariat als espais i parcs naturals gestionats per la Generalitat, i habilitar un espai de diàleg i de coordinació permanent entre gestors per aprofitar sinergies i impulsar accions i projectes compartits.

Amb la Taula de Voluntariat es garantirà que els programes i les accions que promouen les entitats siguin coherents amb els objectius i les línies de gestió dels parcs naturals, i es farà seguiment de les actuacions relacionades amb el voluntariat previstes al Programa d’educació ambiental i voluntariat que tenen definits.

Les taules es reuniran un mínim de dos cops cada any i treballaran tres eixos: planificar i prioritzar projectes i accions de voluntariat ambiental, detectar necessitats de les entitats i trobar vies per abordar-les i acordar criteris comuns de qualitat i execució de les accions.

La primera constituïda a Catalunya és la del Parc Natural del Delta de l’Ebre. En formen part l’Associació de voluntaris del Parc Natural del Delta de l’Ebre, l’Associació Picampall, SEO/BirdLife, la Fundació Catalunya la Pedrera, la Fundació Plegadis, l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), la Societat Catalana d’Anellament, GEPEC, Voluntaris de la Caixa a les Terres de l’Ebre, i la Jove Cambra Internacional (JCI) d’Amposta. Les accions que proposin es poden desenvolupar en el conjunt del Delta i, en alguns casos, en l’àmbit de les Terres de l’Ebre, segons ha informat el Departament de Territori de la Generalitat.

Comentarios

Lea También