La Generalitat licita les obres del nou Palau de Justícia de Tortosa

Després d´una dècada d'anuncis i endarreriments, el Govern català tira endavant la construcció de l'esperada nova seu judicial, amb un pressupost de 4,98 M==euro== i 20 mesos de termini d'execució

19 mayo 2017 16:33 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Govern de la Generalitat ha licitat les esperades obres de construcció del nou Palau de Justícia de Tortosa, un dels equipaments més reclamats atès la manca d’espai de les actuals dependències judicials de la ciutat i els constants endarreriments que ha patit el projecte.

El pressupost de licitació de l’edifici de nova planta s’eleva als 4,89 milions d’euros, sense IVA, mentre que el termini d’execució de les obres s’estima en 20 mesos. L’actuació forma part del pla d’equipaments judicials de la Generalitat 2014-2020.

Les empreses interessades en l’obra poden presentar les seves ofertes fins el 22 de febrer a Infraestructures.cat. A partir de llavors s’iniciarà el procés d’obertura de les ofertes i la posterior adjudicació, que es produirà a la primavera.

El nou Palau de Justícia de Tortosa es construirà en un solar buit al carrer de la Mercè, al cor del nucli antic de Tortosa, al costat de l’edifici dels cinc jutjats de primera instància i d’instrucció i del jutjat social, situat a la plaça dels Estudis.

Els dos jutjats penals s’han traslladat fa mesos a l’antiga comissaria dels Mossos, al carrer comerç, al barri de Ferreries.

Aquest matí, el titular del departament, Carles Mundó, visitarà els equipaments judicials de Tortosa i explicarà els detalls de la licitació.

El projecte modificat de l’obra contemplava que el nou edifici acolliria cinc unitats processals de suport directe de primera instància i instrucció, el jutjat de guàrdia, el servei comú general d’execució civil, el servei de clínica de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya i dependències per als procuradors, advocats i arxiu i zona de detinguts.

Primer, al 2010

Fa més d’una dècada que l’Administració catalana preveu construir l’equipament. Al llarg d’aquests anys ha presentat diversos projectes i en un primer moment es va assegurar que l’obra estaria acabada el 2010.

Ara fa dos anys, l’anterior conseller de Justícia, Germà Gordó, va declarar que el palau seria una realitat el 2017. Ara , seguint els terminis fixats, les obres de l’equipament judicials s’acabarien a finals de 2018.

De retruc, la construcció de l’edifici ha de permetre a l’Ajuntament de Tortosa continuar les obres d’urbanització pendents d’una part del barri del Castell, ubicat a l’entorn de la futura seu judicial.

Comentarios
Multimedia Diari