La Generalitat obre expedient per investigar els cinc suposats nous punts contaminats per la fàbrica química de Flix

La Comissió d´Experts es reuneix per primer cop per supervisar la descontaminació dels terrenys industrials i del pantà

19 mayo 2017 16:36 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Comissió d’Informació i Seguiment tècnic per a la problemàtica de Flix s’ha constituït aquest dijous per abordar de manera integral la casuística d’aquest municipi derivada de l’activitat de l’empresa química Ercros. Així, aquest òrgan que el Govern es va comprometre a crear, a petició de l’Ajuntament de Flix, farà el seguiment exhaustiu de la descontaminació del riu, dels sòls i del desmantellament industrial de la línia de clor d’aquesta companyia, que finalitza la seva activitat al desembre del 2017.

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha anunciat l’obertura d’un expedient informatiu per a investigar els nous punts de possible contaminació a l’entorn de la planta d’Ercros. A l’espera de rebre oficialment l’informe emès per l’Ajuntament de Flix, que ha recopilant informació tramesa per extreballadors de la fàbrica, l’Agència de Residus ha avançat el procediment a seguir en aquest cas. Així, obrirà un expedient per tal de recollir tota la informació necessària i localitzar als propietaris dels terrenys afectats, per poder dur a terme sondejos necessaris per avaluar i impulsar els estudis específics per determinar el causant de la contaminació i impulsar les mesures de descontaminació a dur a terme.

«Un cop fets els anàlisis i determinat què s’hi ha trobat, es procedirà a determinar l’origen. Si es pot demostrar que són procedents de l’activitat industrial que s’ha fet aquests anys a Flix, s’exigirà a Ercros que procedeixi a la descontaminació d’aquests espais», ha assegurat la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, encarregada de presidir la primera reunió de la comissió juntament amb l’alcalde de Flix, Marc Mur.

Aquesta comissió de seguiment està formada per 14 experts i 16 tècnics de l’administració. Està previst que es reuneixi cada tres mesos. En aquesta primera trobada els tècnics de l’Agència de Residus de Catallunya han explicat als membres de la comissió l’històric d’accions dutes a terme als terrenys d’Ercros, els treballs executats, les solucions adoptades i l’estat actual d’execució del projecte de descontaminació a la zona del dipòsit i l’Aubal, així com l’avaluació dels treballs tècnics de la zona de la fàbrica.

Comentarios
Multimedia Diari