La Generalitat reconeix l'Ametlla de Mar com a destí de turisme esportiu

La certificació de qualitat es basa en l\'especialització del municipi en el submarinisme i la vela lleugera

19 mayo 2017 23:18 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ametlla de Mar s’ha convertit en el segon municipi ebrenc i el quart de la demarcació de Tarragona en obtenir la certificació de destinació de turisme esportiu per part de la Generalitat. El municipi calero ha rebut la distinció donada la seva especialització en la pràctica del submarinisme –el primer a aconseguir-ho a Catalunya– i en la vela lleugera.

La certificació aporta al municipi diversos avantatges com ara disposar d’eines per millorar la promoció i comercialització de la destinació, en especial en el segment de la pràctica esportiva; afavorir el treball envers la desestacionalització i l’especialització; potenciar la col·laboració amb el sector turístic del municipi; i rendibilitzar les instal·lacions i equipaments esportius des del punt de vista econòmic, social i esportiu.

El regidor de Turisme, Vicent Martí remarca que en el cas del submarinisme l’Ametlla de Mar es convertirà en espai de referència a Catalunya per a practicar-lo (juntament amb l’Estartit que aconseguirà la mateixa distinció abans d’acabar l’any). «L’Agència Catalana de Turisme derivarà tots els esforços en promoció d’aquesta pràctica esportiva a les dues destinacions i se’n poden fer ressò associacions de bussejadors o federacions d’arreu».

De fet, en tràmit hi ha diverses noves empreses especialitzades en busseig que s’implantaran a l’Ametlla de Mar, conscients de la riquesa del seu fons marí i dels avantatges de la certificació.

El responsable de l’empresa pionera en el busseig al municipal, Miguel Ángel Medina, d’Ametlla Diving, considera que la certificació és un reconeixement a «l’esforç dut a terme en els últims anys i a la riquesa dels nostres fons marins, que són una meravella». Medina creu que la distinció atraurà més turistes a l’Ametlla de Mar tot i admetre l’avantatge de l’Estartit.

Miquel Roca, del Càmping Ametlla, destaca el valor afegit que suposa la certificació per a la destinació turística. Roca i Medina van ser dos dels 15 representants d’empreses i establiments que ahir van rebre la certificació: vuit allotjaments turístics, tres ports nàutics, dues empreses de submarinisme i dues oficines de turisme. Tots ells han hagut de complir uns requisits per a poder formar-hi part.

D’ençà de la creació d’aquesta figura ara fa 12 anys només s’han atorgat 14 certificacions a Catalunya i hi ha una llista de candidats de fins a 68 destinacions, explicà el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa.

Amb 17 quilòmetres de costa i unes 25 platges i costes, moltes d’elles distingides amb distintius i marques de qualitat ambiental, l’Ametlla de Mar és un referent per a la pràctica dels esports nàutics.

A uns fons marins rics i diversos, cal afegir uns equipaments de primer nivell, com ara els ports esportius de Calafat, Marina Sant Jordi i el Club Nàutic de l’Ametlla de Mar i diverses empreses dedicades al submarinisme.

Comentarios
Multimedia Diari