La Generalitat recuperarà l'entorn del port natural de l'Estany, a l'Ametlla

Es demoliran construccions i es recuperarà la zona d'estany litoral per a la introducció de peixos autòctons i protegits

19 mayo 2017 18:29 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació dels treballs de recuperació ambiental del port natural de l’Estany, a l’Ametlla de Mar, per un import de 293.000 euros. Aquesta actuació, el primer projecte «d’infraestructura verda» que executarà la Generalitat, començarà la tardor vinent i tindrà una durada de tres mesos.

Les obres inclouran la millora ecològica i paisatgística entorn d’aquest port natural, a l’Estany Gros, amb la demolició de construccions, amarratges i accessos, la retirada de material guanyat a l’estany i altres restes de construcció, així com la recuperació de la zona humida, per introduir espècies de peixos autòctones i protegides com el fartet o el samaruc.

També es netejarà l’Estany Gros de petites embarcacions que hi ha enfonsades, es col·locaran boies de fondeig ecològic, s’eliminaran espècies al·lòctones invasores, es faran plantacions i es mantindrà i restaurarà una petita edificació de pedra existent. D’altra banda, s’actuarà per millorar i integrar la carretera d’accés a la platja, amb la construcció d’un nou gual, la recol·locació d’escullera, l’execució de plantació en escullera, la construcció d’un pas sec sobre la zona no inundada de l’Estany Gros i l’adaptació del camí litoral GR-92.

Per integrar el dic del port de l’Estany, es demolirà la superfície de formigó existent i es pavimentarà, alhora que es millorarà el dic sec i es repararà un mur contigu exterior. S’inclouran tasques de millora de la platja; concretament, la neteja, descompactació i cribratge de la sorra, l’anivellació i redistribució de la sorra i graves, la col·locació d’un cordó de dissuasió per evitar l’aparcament a la platja i plantacions. Finalment, s’instal·laran senyals indicatius referents a l’accés i al medi natural.

El Departament de Territori i Sostenibilitat compta amb una Unitat de Projectes d’Infraestructura Verda per analitzar els diversos punts del territori que han patit els efectes d’un desenvolupament poc sostenible i proposar i dur a terme actuacions de recuperació de l’entorn natural. La del port natural de l’Estany serà la primera que s’executarà.

La implementació de la infraestructura verda és uns dels eixos principals d’Europa 2020, l’estratègia de la Unió Europea per assolir un creixement «intel·ligent, sostenible i integrador» en tots els àmbits.

ebre@diaridetarragona.com

Comentarios
Multimedia Diari