Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Generalitat reformularà el pla estratègic ebrenc per fer-lo 'realista'

El Govern rebaixa la vàlua del pla redactat per la URV i diu que el revisarà per a que s´adeqüí a les línies planificades pel Govern i per a que les accions a executar siguin assumibles

A.Caralt

Whatsapp
El tancament de la fàbrica Lear a Roquetes el 2009 va generar la idea de redactar el pla estratègic. Foto: Joan Revillas

El tancament de la fàbrica Lear a Roquetes el 2009 va generar la idea de redactar el pla estratègic. Foto: Joan Revillas

Cinc anys després del seu encàrrec, el Govern de la Generalitat ha decidit que el pla estratègic de les Terres de l’Ebre, un document finalitzat fa un any i mig, s’ha de reformular. L’objectiu és que les actuacions que l’integrin siguin assumibles i s’adeqüin a les orientacions per a la recuperació econòmica de Catalunya aprovades pel Govern els últims mesos.

Així es va expressar ahir el secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació, Pere Torres, encarregat de traslladar el posicionament del Govern als membres del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre. Alguns membres del consell esperaven veure l’esperat pla però no se’ls va facilitar.

En els pròxims dos mesos, malgrat l’imminent inici de l’estiu i la precampanya electoral, Torres s’ha compromès a consensuar amb els agents del territori i amb els encarregats de dur a terme el pla –sobretot el mateix Govern– una proposta «realista» amb actuacions «concretes, quantificades i calendaritzades» que dissenyin un desenvolupament de les Terres de l’Ebre en els pròxims cinc/deu anys. La primera reunió per abordar el nou document serà a meitat de juliol.

Un document ‘desigual’

Torres no va estalviar crítiques al pla estratègic entregat per l’equip redactor, un grup d’experts de la Universitat Rovira i Virgili. A parer seu, és un document «desigual», una recopilació «d’idees i propostes» més o menys elaborades, «algunes d’elles línies estratègiques que es redacten per pura lògica» mentre que altres sí són molt específiques «i són les que volem aprofitar i aprofundir». El secretari lamentà que moltes de les actuacions no estan prou detallades, pel que als costos i a la tramitació administració necessària.

El pla fou una demanda dels agents socials arran del tancament de la planta de Lear a Roquetes. El Govern d’esquerres de la Generalitat n’encarregà la redacció del document el 2010 i la diagnosi prèvia estava finalitzada el 2013.

Fa un any i mig que el document es va entregar però el Govern no l’ha presentat, en espera de conèixer les orientacions estratègiques per a la recuperació econòmica. «No tenia sentit desenvolupar un pla per a l’Ebre al marge de les línies generals per a Catalunya», tancà Torres.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También