La Generalitat reformularà el pla estratègic ebrenc per fer-lo 'realista'

El Govern rebaixa la vàlua del pla redactat per la URV i diu que el revisarà per a que s´adeqüí a les línies planificades pel Govern i per a que les accions a executar siguin assumibles

19 mayo 2017 22:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Cinc anys després del seu encàrrec, el Govern de la Generalitat ha decidit que el pla estratègic de les Terres de l’Ebre, un document finalitzat fa un any i mig, s’ha de reformular. L’objectiu és que les actuacions que l’integrin siguin assumibles i s’adeqüin a les orientacions per a la recuperació econòmica de Catalunya aprovades pel Govern els últims mesos.

Així es va expressar ahir el secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació, Pere Torres, encarregat de traslladar el posicionament del Govern als membres del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre. Alguns membres del consell esperaven veure l’esperat pla però no se’ls va facilitar.

En els pròxims dos mesos, malgrat l’imminent inici de l’estiu i la precampanya electoral, Torres s’ha compromès a consensuar amb els agents del territori i amb els encarregats de dur a terme el pla –sobretot el mateix Govern– una proposta «realista» amb actuacions «concretes, quantificades i calendaritzades» que dissenyin un desenvolupament de les Terres de l’Ebre en els pròxims cinc/deu anys. La primera reunió per abordar el nou document serà a meitat de juliol.

 

Un document ‘desigual’

Torres no va estalviar crítiques al pla estratègic entregat per l’equip redactor, un grup d’experts de la Universitat Rovira i Virgili. A parer seu, és un document «desigual», una recopilació «d’idees i propostes» més o menys elaborades, «algunes d’elles línies estratègiques que es redacten per pura lògica» mentre que altres sí són molt específiques «i són les que volem aprofitar i aprofundir». El secretari lamentà que moltes de les actuacions no estan prou detallades, pel que als costos i a la tramitació administració necessària.

El pla fou una demanda dels agents socials arran del tancament de la planta de Lear a Roquetes. El Govern d’esquerres de la Generalitat n’encarregà la redacció del document el 2010 i la diagnosi prèvia estava finalitzada el 2013.

Fa un any i mig que el document es va entregar però el Govern no l’ha presentat, en espera de conèixer les orientacions estratègiques per a la recuperació econòmica. «No tenia sentit desenvolupar un pla per a l’Ebre al marge de les línies generals per a Catalunya», tancà Torres.

Comentarios
Multimedia Diari