La Generalitat restringeix la caça en zones on s'ha vist una espècie d'ànec amenaçada, com a Deltebre

Localitzen al Delta exemplars d´una espècie d´ànec amenaçada

19 mayo 2017 17:37 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Diversos exemplars d’ànec capblanc (Oxyura leucocephala), una espècie d’ànec amenaçada, han estat localitzats en unes llacunes del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Segons ha informat el grup Gepec-Ecologistes de Catalunya, «es tracta d’una de les espècies més amenaçada d’Europa i també ho està a escala mundial, per això gaudeix dels màxims nivells de protecció legal». Per això, el Gepec demana que s’eviti la mort de qualsevol individu d’aquesta espècie, i més tenint en compte que «a les llacunes on han estat localitzades aquestes aus es realitzen, de forma regular, caceres d’ànecs» en aquesta època de l’any, quan s’ha obert el període de caça.

L’organització assegura que «les caceres són l’activitat més perillosa per a la supervivència d’aquestes aus», ja que els caçadors disparen «i no solen diferenciar unes espècies d’altres». A més, també «es produeix la dispersió dels ànecs que no han estat abatuts», afirmen .Gepec adverteix que matar un exemplar d’ànec capblanc constituiria «un greu delicte contra la fauna» i seria molt negatiu per a la conservació d’aquesta espècie, per això ha demanat als Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat i d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, que no autoritzin la caça en les llacunes on han estat localitzats aquests exemplars.

La Generalitat ha restringit temporalment la caça en zones s’ha vist aquesta espècie, com és el Goleró i el Canal Vell. El Departament de Territori va fer un primer informe sobre la presència de quatre exemplars d’aquest ànec protegit, a l’inici de la temporada de caça, que va remetre a Agricultura, el qual té les competències en activitats cinegètiques i va prohibir temporalment la caça a la zona del Goleró.

Posteriorment, el 21 d’octubre, es va rebre una nova notificació sobre la presència de més exemplars. Així, es va detectar un nou exemplar d’ànec capblanc, a més d’un exemplar de fotja banyuda (espècie amenaçada) i de moltes cries de cabussets i cabussons (espècies protegides). Per això, Territori vam comunicar a Agricultura «que era convenient i necessari» mantenir la restricció de realitzar qualsevol activitat cinegètica en l’esmentada zona delimitada fins, com a mínim, el 31 d’octubre.

Comentarios
Multimedia Diari