Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Generalitat va preferir Forestal Catalana abans que ajuda d’Estat per l’incendi de la Ribera d'Ebre

Així ho ha assegurat un portaveu del departament d’Agricultura 

EFE

Whatsapp
Imatge actual d‘un espai cremat a la Palma d’Ebre. FOTO: JOAN REVILLAS

Imatge actual d‘un espai cremat a la Palma d’Ebre. FOTO: JOAN REVILLAS

El departament d’Agricultura de la Generalitat no va respondre a l’oferiment d’ajuda per restaurar les zones forestals afectades per l’incendi de la Ribera d’Ebre del juny passat perquè va preferir emprar els serveis de l’empresa pública Forestal catalana per dur a terme aquests treballs.

Així ho ha assegurat un portaveu del departament d’Agricultura, que ha subratllat que la carta que van rebre del Ministeri «es centrava únicament i exclusivament en l’oferiment de treballs forestals després de l’incendi amb mitjans propis del ministeri i no ajudes econòmiques als afectats».Catalunya va ser l’única comunitat afectada per un gran incendi forestal el 2019 -el de la Ribera d’Ebre que no va demanar ajudes al Ministeri d’Agricultura per restaurar les zones afectades, tot i que la directora general de Desenvolupament Rural del ministeri les va oferir formalment en una carta.

Fonts del Departament d’Agricultura han assegurat que s’han destinat 12,5 milions per recuperar la zona afectada per l’incendi forestal; altres 6,4 milions en línies de préstec a través del Institut Català de Finances; 2,2 milions en restaurar la coberta forestal, i 3,9 milions en prevenció d’incendis.

Temas

Comentarios

Lea También