La Gran Guerra, al cicle ‘Històries de la Mar de l’Ebre’ de la Ràpita

Aquest divendres i el dia 1 de desembre hi haurà una ponència sobre l’IRTA i una altra sobre un vaixell enfonsat fa un segle

23 noviembre 2017 11:31 | Actualizado a 23 noviembre 2017 11:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest mes de novembre el Museu de la Mar de l’Ebre de Sant Carles de la Ràpita està celebrant la quarta edició del cicle de conferències ‘Històries de la Mar de l’Ebre’. Tots els divendres al vespre, de la mà d’estudiosos i protagonistes, es donen a conèixer alguns dels aspectes, històries i anècdotes al voltant de la costa del delta de l’Ebre. 

D’aquesta forma, aquest divendres, a les 19.30 hores, tindrà lloc la xerrada ‘Entendre l’aqüicultura’. L’investigador Cristóbal Aguilera oferirà una aproximació a la societat de què és l’aqüicultura, com treballen, quines feines fan, per a què... Amb l’objectiu d’apropar aquesta feina a tots els públics, alhora que estrena la col·laboració entre el Museu de la Mar de l’Ebre i l’IRTA en aquest cicle de conferències, on es preveu que cada any hi hagi una xerrada a càrrec d’investigadors de l’IRTA.

Una altra destacada conferència serà la del divendres 1 de desembre. En el moment que es compleixen cent anys de la Primera Guerra Mundial, un dels esdeveniments menys coneguts d’aquella contesa va ser la guerra submarina, mantinguda pels alemanys contra la navegació aliada al mar de l’Ebre. Cent anys més tard, els vestigis d’aquests fets són encara ben visibles sota el mar. Un dels vaixells que va sucumbir en aquelles accions va ser el vapor francès Amiral de Kersaint, una nau que amagava una sorprenent història, enfonsada després de sostenir una cruenta batalla amb el submarí U-64, el 14 de setembre de 1917, succés en què la Ràpita va tenir un paper protagonista. La conferència serà a càrrec de Josep Maria Castellví, membre de la Societat Catalana de Recerca Subaquàtica i estudiós dels derelictes de la I i la II Guerra Mundial a la Mar de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari