Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Guàrdia Civil entra per la força al pavelló firal de la Ràpita i s'enduen les urnes

La policia espanyola ha fet un primer intent per desmantellar el col·legi electoral de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), que aglutinava totes les meses municipals al pavelló firal.

Agències

Whatsapp
Imatge d'una de les veïnes retirades per la força, avui a la Ràpita. Foto:Cedida

Imatge d'una de les veïnes retirades per la força, avui a la Ràpita. Foto:Cedida

La policia espanyola ha fet un primer intent per desmantellar el col·legi electoral de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), que aglutinava totes les meses municipals al pavelló firal. Desenes d'agents antidisturbis amb pistoles d'aire comprimit, escuts i porres han acordonat l'entrada al pavelló i han fet fins a tres càrregues copejant amb les porres les persones que intentaven impedir-los l'accés. Una desena de persones han resultat ferides, alguns amb traus al cap.

Finalment els agents han entrat al recinte i s'han endut les urnes buides. Les urnes amb els vots dels ciutadans les han pogut amagar. Escridassats per la gent, els policies espanyols s'han anat replegant i s'han allunyat de la zona. Entre crits de llibertat de la gent han anat marxant però en la retirada s'han sentit alguns trets d'arma.

Centenars de persones es concentren a l'entrada d'aquest pavelló firal a la Ràpita i no han marxat. Tot i que en un principi, l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha anunciat que el col·legi electoral es reobriria, la presència dels agents, que s'han arrecerat en carrers propers han deixat la decisió en suspens. El batlle no descarta que, amb l'activació del cens universal, es recomani a la gent de Sant Carles de la Ràpita que vagi a altres municipis a exercir el seu dret a vot.

Imatge de les ferides d'un dels veïns de la Ràpita. Foto: ANC La Ràpita

Comentarios

Lea También