La Guàrdia Civil escorcolla la seu d'Acuamed a Flix per possibles irregularitats en les obres de descontaminació

L'operació policial es va centrar en la recerca de documentació i es va saldar sense cap detingut al municipi de la Ribera d'Ebre

19 mayo 2017 20:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Guàrdia Civil va escorcollar aquest dilluns les dependències de la societat estatal Acuamed a Flix (Ribera d'Ebre) en el marc de les investigacions sobre una presumpta trama d'adjudicació fraudulenta d'obres de conduccions i tractaments d'aigües a les conques mediterrànies. L'operació policial, batejada com a Frontino i executada per membres de la Unitat Central Operativa (UCO) de l'institut armat, es va centrar, en el cas concret de Flix, en la recerca de documentació i es va saldar sense cap detenció. La investigació pretén esclarir, entre d'altres, si en el cas de les obres de la descontaminació de l'embassament de Flix, es van adjudicar actuacions de forma fraudulenta així com la possible falsificació de certificacions i liquidacions per incrementar significativament les quantitats a abonar a les empreses adjudicatàries.

El projecte de neteja del pantà de Flix havia de tenir, segons les xifres oficials del Ministeri d'Agricultura, un cost total de 165 milions d'euros –finançats principalment amb fons europeus- i havia de ser l'obra més costosa d'aquest tipus executada mai a l'Estat espanyol. Un cop finalitzades les tasques d'extracció i tractament de més d'un milió de tones de llots tòxics i radioactius, Acuamed està en aquests moments acabant de netejar l'aigua de l'espai confinat així com segellant i desmantellant les instal·lacions, per rematar definitivament el projecte al llarg d'aquest primer semestre de 2016.

Dirigida per la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada i el jutjat central número sis de l'Audiència Nacional, l'operació –iniciada arran d'una denúncia presentada davant la mateixa Fiscalia Anticorrupció- va suposar aquest dilluns la detenció de tretze persones arreu de l'Estat –entre les quals el director general de la societat, Arcadio Mateo del Puerto- , tres de les quals a Barcelona. La Guàrdia Civil va acabar practicant setze escorcolls i un total de 35 persones, entre funcionaris i empresaris, seran citades a declarar com a investigades.

Comentarios
Multimedia Diari