La Guàrdia Civil investiga l'empresa Angulas y Mariscos Roset de Deltebre per presumpte blanqueig

L'operatiu, coordinat des de la unitat central del Servei de Protecció a la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil a Madrid, hauria requerit informació de les finances de l'empresa i de l'origen dels productes que comercialitza

19 mayo 2017 16:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Guàrdia Civil manté oberta una investigació al voltant de l’empresa Angulas y Mariscos Roset de Deltebre, on el passat divendres es va desplegar un ampli dispositiu policial. L’operatiu, coordinat des de la unitat central del Servei de Protecció a la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil a Madrid, hauria requerit informació de les finances de l’empresa i de l’origen dels productes que comercialitza, especialment l’angula, el preuat aleví de l’anguila pel que es poden pagar centenars d’euros per quilo. Entre altres qüestions volien determinar si la procedència dels productes era legal (passant per llotja) o per contra, s’hi estarien comercialitzant (també per a l'exportació) angules procedents de pescadors de la zona i d’altres punts de l’Estat sense la llicència o els permisos corresponents, en un tipus de pesca que està molt regulada.

La investigació del cas, que tindria àmbit internacional i comptaria també amb la participació de la Interpol, està ara en mans del jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Tortosa i es troba sota secret de sumari. Segons ha pogut saber el Diari, entre els delictes que s’hi investiguen hi ha el de blanqueig de capitals. L’operació continuava ahir oberta, segons van confirmar al Diari fonts de la Guàrdia Civil.

Amb tot, Angulas y Mariscos Roset ha tornat a reobrir les portes i aquest dilluns treballava amb certa normalitat, segons van confirmar al Diari fonts de la mateixa empresa.

Angulas y Mariscos Roset ja va ser objecte fa aproximadament un any d’un altre escorcoll per part de la Guàrdia Civil.

Actualment el Delta de l’Ebre es troba en plena campanya de pesca de l’angula, que arrenca al mes de novembre i s’allarga fins al març. Només es pot dur a terme en uns punts concrets, amb una art de pesca també determinada: el bussó.

Comentarios
Multimedia Diari