Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona assaja a Prat de Comte

Una seixantena de joves músics inicien aquest dilluns una estada de convivència

Marina Pallás

Whatsapp
Un grup de músics de vent assajant aquest dilluns al matí a Prat de Comte. Foto: Joan Revillas

Un grup de músics de vent assajant aquest dilluns al matí a Prat de Comte. Foto: Joan Revillas

Una seixantena de joves d’entre 13 i 18 anys han arrencat aquest dilluns a Prat de Comte la tretzena estada de convivència de La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona.

Aquests primers dies, els assajos seran per separat, per instruments. Després, els assajos seran en comú per preparar els concerts. El treball preparatori amb l’alumnat està organitzat i coordinat per professors dels tres conservatoris de la demarcació: el de Tarragona, el de Reus i el de Tortosa.

L’estada té lloc des del 10 de juliol i fins el dia 15, a l’alberg Ca la Jepa de Prat de Comte. Cada any s'intenta convidar un director de prestigi per dirigir l'orquesta. Enguany el convidat és Cristóbal Soler,  director de l’Orquestra del Teatro de la Zarzuela a Madrid. «Tenir l’oportunitat de tocar en una orquestra equilibrada amb un director de prestigi és un valor afegit a la seua formació», destaca el director del Conservatori de Tortosa, Carlos Fabra. Cal comentar també que els joves músics han sigut seleccionats per un tribunal.

Així, la iniciativa permet als alumnes assajar i treballar coordinadament per poder formar una agrupació excepcional per les seues dimensions i nivell, preparar un repertori rellevant i actuar davant del públic sota la batuta d’un reconegut director. "Crec que és molt bo per ells poder tocar conjuntament. Cada any són joves diferents, i la veritat és que és molt emotiu", detalla Fabra.

Els concerts  tindran lloc els dies 15, 16 o 17 de juliol al Teatre Bartrina de Reus, a l’Auditori Diputació de Tarragona i al Teatre Felip Pedrell de Tortosa, respectivament. Són a les 19 hores i gratuïts.

Temas

Comentarios

Lea También