La Junta de Personal Docent es concentra contra l'actual sistema de substitucions a Tortosa

Reclamen que els substituts s'incorporen l'1 de setembre

19 mayo 2017 18:15 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amb pancartes de ‘Per un treball digne’ i contra les retallades en educació, ahir a la tarda diverses desenes de persones es van concentrar a la plaça Barcelona de Tortosa, just davant del Mercat Municipal, per denunciar les retallades de la Generalitat dels últims anys en ensenyament. La concentració va ser convocada per la Junta de Personal Docent de les Terres de l’Ebre.

El col·lectiu es va mobilitzar ahir tot fent especial incidència en les substitucions de mestres, que enguany s’incorporen just avui. Tot i això, aquesta millora «no és suficient, sinó que han d’estar el dia 1 de setembre, com tothom», segons va expressar Marc Martínez, el president de la Junta de Personal Docent de les Terres de l’Ebre.

Una altra mala pràctica que va denunciar el col·lectiu quant a les substitucions és que no arriben fins deu dies més tard, quan haurien d’estar al més aviat possible. El col·lectiu exigeix que totes les substitucions, incloses les de curta durada, siguen cobertes des del primer dia.

«Són dos qüestions que el Departament ha de corregir, això s’ha de reparar», va comunicar el president. «Els substituts són igual d’importants que la resta».

La qüestió de les substitucions s’afegeix a totes les altres retallades que denuncia amb freqüència el col·lectiu, com ara l’augment d’hores lectives dels professors o l’augment de les ràtios. «Un augment de la ràtio sempre perjudica en la qualitat de l’ensenyament ofert. Els professors no tenen més ulls i més mans dels que tenen. No val dir que la mitjana a les Terres de l’Ebre ha baixat. Hi ha centres que baixa i altres que estan desbordats. Els números no ens valen si hi ha un sol centre de malament», va explicar el president.

Així mateix, una altra de les qüestions que també va tenir protagonisme d’entre les reivindicacions del col·lectiu és el que anomenen «el decret del dit». «L’educació pública ha de tenir igualtat, i aquest decret sembra l’arbitrarietat en el moment de la selecció dels mestres i professors. Amb aquest decret mai escolliran una dona embarassada, per exemple. Aquest decret s’ha de retirar amb l’excusa de la crisi», detalla Martínez.

Finalment, el col·lectiu ha expressat que la qualitat del sistema educatiu públic fomenta una societat més justa i més equilibrada, amb més igualtat social. «I el Departament no pot enganyar ningú dient que retallant es guanya en qualitat», va concloure el president.

Així, el primer dia de curs per a les escoles i instituts, el proper 12 de setembre, també hi haurà algun acte reivindicatiu des del sindicat d’Ensenyament USTEC.STEC.

Comentarios
Multimedia Diari