La Lira Ampostina posa música a l’obra ‘Cabaret’

L'obra s'estranarà el proper 30 de juny

23 junio 2017 17:15 | Actualizado a 24 junio 2017 18:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Banda de Música de la Lira Ampostina posarà música a l’obra ‘Cabaret’. L’estrena serà el proper 30 de juny a les 22 hores. També es podrà veure el dia 1 de juliol a les 19 i a les 22 hores i el 2 de juliol a les 19 hores. ‘Cabaret’ és un musical amb llibret de Joe Masteroff, cançons de Fred Ebb i música de John Kander. La seua estrena a Broadway el 1966 va ser un èxit i després se n’han fet nombroses reposicions.

L’obra mostra la història de la Sally, una cantant del cabaret de Berlín. La Sally coneixerà un escriptor dels Estats Units que arriba al país per inspirar-se. Però els fets ocorren en ple auge del nazisme, que marcarà els protagonistes per sempre.«Hi apareix una potent crítica. Dins del cabaret la gent s’ho passa bé, és una festa amb tothom. Però fora tot és diferent», explica el director musical de ‘Cabaret’, Octavi Ruiz. «El tema, tot i estar inspirat en els anys 30, és ben actual: encara avui en dia hi ha parts del món on hi ha una forta homofòbia i xenofòbia, odiant els immigrants i qualsevol que siga diferent».Així, el musical servirà per fer descobrir als espectadors l’actualitat de l’argument, tot i haver passat tants anys. «I potser la gent coneix més la pel·lícula, però no han vist el musical», apunta Ruiz. 

Després d’haver portat a escena musicals i òperes com ‘El fantasma de l’òpera’, ‘Carmen’, ‘Mar  Cel’ o ‘Elisir d’Amore’, ara la Lira Ampostina ha adaptat de la mà d’Octavi Ruiz les cançons d’aquest clàssic sobre la història del Kit Kat Klub i el nazisme.«L’adaptació musical sona molt rica, amb una harmonia molt ampliada.La música és molt bonica, inspirada en els anys 20 i 30 com el swing i el jazz, amb temes que després van ser hits, com ‘Willkommen’ o ‘Money money’. És un tipus de música que entra molt bé, amb temes que han passat de generació en generació», expressa Ruiz.
La direcció artística del musical és a càrrec de Joan Guijarro. L’adaptació i la transcripció de l’obra va arrencar el passat octubre, i els músics van començar a assajar a principis d’any.

«És una il·lusió enorme portar aquest musical, i quan estiga acabat la satisfacció serà molt molt gran. Hem passat molts de mesos treballant. Hi ha molts números diferents, i ens hem de coordinar entre tots. Des de fora pot semblar fàcil, però des de dins es viu un procés molt llarg que ha de madurar molt bé. És un treball, no obstant, molt bonic, montar un espectacle que quasi no coneixíem i que va creixent», expressa el director Octavi Ruiz.
Entre músics, actors i ballarins hi participaran un centenar de persones.

Comentarios
Multimedia Diari