La Lira Ampostina representarà l'òpera comèdia 'Elisir d'amore'

Dirigida per Marc Chornet i Octavi Ruiz, aquesta versió de Donizzetti s'emmarca en el projecte per dotar de fons econòmics l'escola de música de la Lira Ampostina

19 mayo 2017 22:40 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ahir al migdia a la sala de ball de la Lira Ampostina va presentar-se l’òpera versionada Elissir d’amore de Gaetano Donizzetti.

L’obra serà portada a terme sota la direcció escènica i dramatúrgia de Marc Chornet i amb la direcció musical i de transcripció d’Octavi Ruiz.

Elisir d’amore s’emmarca dins del projecte ‘Per una escola de música amb futur’, dissenyat per dotar de fons econòmics l’escola de música de La Lira Ampostina i es representarà els propers 26, 27 i 28 de juny al teatre auditori de La Lira Ampostina.

Dividida en dos actes, l’òpera s’ambientarà en el rodatge d’una pel·lícula muda en un poble del Delta de l’Ebre i compta amb la participació de les sopranos Maripau Medina (que interpretarà Adina) i Sílvia Sabater (com a Gianetta), el tenor Carles Casòliva (serà Nemorino), el baríton Marc Pujol (com a Belcore) i el baix Jordi Llordella (com a Dr. Dulcamara).

Els altres protagonistes seran la Coral Preludi a Caro de Roquetes, dirigida per Josep Ignasi Medina, el Cor de la Lira Ampostina, sota la direcció de Núria Francino, i la banda de Música de la Lira Ampostina, amb Octavi Ruiz.

Durant la presentació d’ahir es van interpretar diverses peces amb la intervenció d’una vintena de membres de la coral i prop de 50 músics sota la batuta de Ruiz.

També hi van ser presents els ebrencs Carlos Casòliva i Maripau Medina, que van rebre moltíssims aplaudiments per part del nombrós públic (prop d’un centenar de persones), que els escoltava cantar i tocar mentre feia el vermut.

Els textos de l’obra han sigut traduïts al català per rebaixar la dificultat vocal i, alhora, perquè els espectadors puguen seguir millor el fil argumental.

A diferència d’altres anys on es van representar drames, aquest és el primer cop que la Lira Ampostina ha apostat pel format de comèdia amb embolics amorosos pel conegut elixir de l’amor, que fa enamorar-se perdudament a qui el beu.

«És una òpera per divertir-se i xalar. I als assajos ens ho estem passant molt bé», va explicar Marc Chornet durant la presentació d’ahir. «Estem assajant des de finals d’abril», puntualitza Octavi Ruiz.

En referència a l’adaptació de l’obra, que ha esdevingut «el projecte més ambiciós» que ha dirigit al territori ebrenc Chornet, el director concreta que «s’ha canviat l’escenari campestre de Donizzeti pels camps d’arròs, per aconseguir una òptica molt més pròxima».

El preu de l’espectacle és de 15 euros i les entrades seran a la venda a partir del dia 13. Per als socis de la Lira, són a la venda a partir d’avui per 12 euros.

L’escola de música de la Lira Ampostina compta avui amb més de 200 alumnes i necessita aquestes propostes per garantir-ne la continuïtat.

Comentarios
Multimedia Diari