La Lliga contra el Càncer dóna 30.000 euros per al Projecte Emma

També els quatre consells comarcals ebrencs i alguns ajuntaments s’involucren en la iniciativa

19 octubre 2020 16:50 | Actualizado a 21 octubre 2020 10:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i Terres d’Ebre ha establert un acord amb la Fundació Doctor Ferran i l’ICS Terres de l’Ebre en què es compromet a fer una donació total de 30.000 euros al projecte Emma en tres anys.

Aquest nou acord se suma a la ja històrica col·laboració entre aquestes entitats atès l’alt compromís que té la Lliga amb la sanitat pública al territori i amb la ciutadania. Durant tot l’any 2021 es continuaran fent activitats solidàries i accions comunicatives per conscienciar la societat de la necessitat d’ajudar econòmicament a la investigació en càncer que es fa a les Terres de l’Ebre. El projecte Emma és una iniciativa de la Fundació Doctor Ferran per reforçar la investigació biomèdica en el càncer de mama a l’ICS Terres de l’Ebre. El grup d’investigació en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de Terres de l’Ebre, amb seu a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, fa més de 15 anys que investiga el càncer de mama. Actualment treballa per a conèixer els mecanismes que, a través dels ganglis de l’aixella, propaguen el càncer de mama a la resta dels cos.

Coincidint ahir amb el Dia Mundial del Càncer de Mama, també els consells comarcals de la Terra Alta, de la Ribera d’Ebre, del Baix Ebre i del Montsià han comunicat de manera conjunta la seva col·laboració amb el Projecte Emma en la investigació sobre aquest tipus de càncer i el suport a la iniciativa amb l’adquisició de 2.000 polseres solidàries. Carlos López, investigador principal del Projecte Emma, ha agraït als quatre consells comarcals l’adquisició de 2.000 polseres solidàries de les que ha posat a la venda l’empresa Homatic Vending i la recaptació de les quals va destinada de manera íntegra al Projecte Emma.

L’Ajuntament de Tortosa, a través dels dos centres de salut públics de titularitat municipal (l’Hospital de la Santa Creu de Jesús i la Clínica Terres de l’Ebre), també ha destinat una quantitat de 3.000 euros al Projecte Emma. També s’han adquirit 800 polseres del Projecte Emma, que seran distribuïdes entre el personal dels dos centres sanitaris municipals. Així mateix els Ajuntaments d’Alcanar i el Perelló han fet aportacions econòmiques a la causa.

Comentarios
Multimedia Diari