La Marató de Sang bat nous rècords a Tortosa i una quarantena de persones també donen plasma

Fins a 900 persones van participar en l'esdeveniment

19 mayo 2017 15:29 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest divendres l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa va acollir la Marató de Sang, que enguany ha assolit la seua desena edició. La capital del Baix Ebre organitza cada any una gran jornada solidària i festiva per atraure donants i batre nous rècords.

En la marató de divendres fins a 779 van donar sang (i hi va haver 122 oferiments més) i 40, plasma. Aquesta era la primera marató celebrada a Catalunya amb donacions de plasma. Pel que fa a la sang, cada dia a Catalunya es necessiten 800 donacions diàries.

Durant tota la jornada a l’Auditori hi va haver diferents actuacions com de l’Orfeó Tortosí, Tuna Folk o el Cor Flumine i exhibicions de twirling i un discjòquei.

La marató va estar dedicada als grups sanguinis, ja que hi ha molta gent que els desconeix i quan donen sang podran rebre informació sobre el seu grup. Es calcula que dels gairebé 33.800 habitants que hi ha a Tortosa, 15.185 són del grup A; 1.350 del grup AB; 2.362 del grup B, i 14.846 del grup 0.

Des del Banc de Sang expliquen al Diari que pel que fa a la donació de plasma, aquest és especialment necessari per a ferits en accidents, amb grans cremades, o malalts amb dèficits en els factors de coagulació (com l’hemofília). Amb el plasma també es crea medicació.

Donar plasma és una mica més lent que donar sang, ja que s’ha d’estar mitja hora, però en canvi en 15 dies se’n pot tornar a donar.

El plasma universal (i per tant més ideal) és el perfil d’home del grup sanguini AB i B.

Comentarios
Multimedia Diari