La Mesa del Parlament admet a tràmit la ILP per prohibir els bous

10 mayo 2017 09:48 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Mesa del Parlament ha admès a tràmit una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per prohibir els correbous a Catalunya. Es tracta d’una iniciativa que impulsa la Coordinadora per l’Abolició dels Correbous. Ara la ILP s’haurà de publicar ara al Butlletí Oficial del Parlament i els promotors hauran de presentar a la comissió de control els plecs per començar a recollir signatures de suport, com a primer pas per iniciar el tràmit.

En la reunió d’aquest dimarts, la Mesa de la cambra ha admès a tràmit aquesta ILP de modificació de l’article 6 del text de la Llei de protecció dels animals, del 2008, perquè se suprimeixin els correbous, després que Catalunya ja prohibís les corrides de toros l’any 2010, al mateix temps que s’aprovava la Llei de regulació de les festes tradicionals amb bous.

Concretament, aquest article exclou de la prohibició de fer espectacles amb animals els correbous, les festes sense mort de l’animal que s’han pogut seguir celebrant en aquelles dates i municipis on se’n va acreditar la tradició.

Abans de començar la recollida de firmes de suport, els promotors han de presentar a la comissió de control, l’òrgan integrat per magistrats i juristes que vetllen per la legalitat del procés, els precs per fer-ho.

Després d’aquests tràmits inicials, la comissió promotora tindrà 120 dies hàbils, ampliables a 60 més, per reunir les 50.000 firmes necessàries perquè la ILP segueixi endavant.

Si els promotors aconsegueixen aquest mínim de 50.000 firmes de suport a la seva proposta, començaria llavors la tramitació parlamentària pròpiament dita d’aquesta ILP, a la qual els grups polítics poden presentar esmenes a la totalitat.

Una vegada inclosa en l’ordre del dia d’un ple del Parlament, es faria llavors el debat a la totalitat d’aquesta ILP que, si se supera, continuaria la tramitació en comissió abans de tornar al ple per al debat i votacions finals.

Comentarios
Multimedia Diari