La Mostra de Jazz de Tortosa es reinventa a l’aire lliure

El festival ha optat per contractar només artistes residents a l’estat espanyol i allargar les dates, del 30 de juliol al 15 d’agost

15 julio 2020 16:46 | Actualizado a 15 julio 2020 16:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Mostra de Jazz de Tortosa s’adapta a les noves circumstàncies amb una edició a l’aire lliure, apostant pels artistes residents a l’estat espanyol i que, a més, passa dels cinc dies a dues setmanes de durada. Al capdavant del cartell, Patax, The Sey Sisters i la Tortosa Big Band seran els protagonistes d’una edició que se celebrarà del 30 de juliol al 15 d’agost en diferents espais de Tortosa.

«Aquest any ha estat impossible pensar amb actuacions d’artistes de reconeixement mundial. Perquè no es tractava si podien actuar o no: era si podien o no venir, ateses les restriccions de viatges entre països», argumentava el director de la Mostra de Jazz, Xavier Bertomeu.
Patax, la banda de fusió de flamenc, salsa i jazz, serà l’encarregada d’inaugurar la Mostra als jardins del Museu de Tortosa, el 30 de juliol, i el trio de gòspel The Sey Sisters actuarà a la mateixa ubicació el pròxim 6 d’agost. D’altra banda, la Tortosa Big Band tancarà l’esdeveniment al parc Teodor González, el 14 d’agost. Les dues primeres actuacions requeriran entrada anticipada, de 15 i 10 euros respectivament, que es pot adquirir a través de la plataforma Ebreticket, mentre que per assistir a l’actuació de la Tortosa Big Band també caldrà reserva prèvia, la qual cosa permetrà als organitzadors controlar l’aforament limitat.

A banda dels concerts centrals, a l’aire lliure també es duran a terme fins a una vintena d’actuacions de jazz que, com és habitual, tindran lloc al voltant dels locals de restauració i oci de la ciutat. En aquesta edició de la Mostra de Jazz es van presentar fins a 33 grups i solistes per participar en els concerts, dels quals entre els seleccionats es podran escoltar estils diversos com el jazz d’autor o el jazz brasiler.

«La situació actual ens ha portat a fer una Mostra de Jazz diferent de la que coneixíem fins ara, per això vam decidir ajornar-la a l’agost, per poder organitzar-la en condicions i amb els aforaments controlats sense haver de renunciar a aquest motor de dinamització cultural i econòmic de la ciutat», declarava l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, qui també confiava que el certamen servís per ajudar l’hostaleria i la restauració locals, així com el sector cultural, donant suport a la participació de bandes novells del territori dins del cartell.

Activitats complementàries
Tanmateix, en el marc dels actes de «Tortosa viu l’estiu», el regidor de Cultura a l’Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, anunciava que «és el moment d’oferir una oportunitat a tots els talents de la ciutat». Per als mesos de juliol i agost, s’han organitzat activitats complementàries com la fira del disc per als col·leccionistes i amants dels vinils, del 5 al 7 d’agost, així com una trobada dels Urban Sketchers, que il·lustraran els concerts el 14 d’agost.

En la mateixa línia, també s’han preparat vuit projeccions de cinema a la fresca, una exposició virtual sobre els cartells de la Mostra de Jazz i una altra presencial, que s’inaugurarà el 4 d’agost amb una performance que barrejarà la il·lustració amb la dansa d’Abel Carrasco.

Les jornades de cuina Cajún

Durant la Mostra de Jazz de Tortosa el públic també es podrà apropar a la gastronomia de la ciutat del jazz amb les tradicionals jornades de cuina Cajún, una barreja la gastronomia de New Orleans amb la del Delta de l’Ebre, on participaran una vintena de bars i restaurants de la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari