La Nit de l’Empresari guardona una vintena d’empreses del territori ebrenc

La consellera d’Empresa Maria Àngels Chacón presideix l’acte organitzat per l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre, vuit anys després de la darrera edició celebrada, marcada per un context de crisi

03 mayo 2019 08:52 | Actualizado a 03 mayo 2019 09:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tortosa va acollir ahir la cinquena edició de la Nit de l’Empresari, organitzada per l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre. Durant l’esdeveniment, es van reconèixer una vintena d’empreses d’arreu de les Terres de l’Ebre, en un acte per posar en valor el teixit empresarial ebrenc i aportar-li dinamisme i oxigen després d’anys de crisi econòmica.

Fins ara, la ‘Nit de l’Empresari’ s’havia celebrat els anys 2000, 2004, 2007 i 2011. Ara, superat el context de crisi econòmica, l’acte s’ha recuperat. L’AECE és una entitat que agrupa mig miler d’empresaris de les quatre comarques de l’Ebre. Està present en els òrgans i Consells de més representativitat del territori i també és membre de les juntes de les patronals en l’àmbit català.

L’acte va estar presidit per la Consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón. A més dels alcaldes de les quatre capitals ebrenques, també hi participaren representants de sector empresarial de Catalunya com Josep Sánchez Llibre, President de Foment del Treball Nacional, Maria Helena de Felipe, Presidenta de FEPIME Catalunya, Joan Font, President i Director General del Grup Bon Preu i Fernando Muiño, Director General Remsa Memorial, SA. 

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, va voler posar de palès «totes les persones que es dediquen en cos i ànima a què el teixit empresarial funcione», ja que de vegades «només es parla del que no va bé». També l’alcalde d’Amposta Adam Tomàs va valorar que «és important trobar consensos en matèria d’organització econòmica i d’empresa; ja que no podem estar cadascun a la nostra parcel·la i, si no anem junts, tenim poc futur».

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va posar l’accent reivindicatiu de la nit, tot recordant a la Consellera d’Empresa les mancances a les Terres de l’Ebre en matèria d’infraestructures. Així, va enumerar com de beneficioses serien per al desenvolupament econòmic el Corredor del Mediterrani i l’aturada de l’alta velocitat a l’Ebre, l’A-7 al tram ebrenc, la millora de la C-12 o que l’A-68 passe per l’Ebre per arribar al mar. 
Durant el posterior col·loqui el Director General de Remsa va ser crític amb el paper dels mateixos empresaris durant els darrers anys:  «No hem avançat el suficient. No avancem. El territori està mancat d’indústria», va destacar. «S’haurien de comercialitzar de forma única tots els polígons ebrencs». El President de Foment, Josep Sánchez Llibre, va incidir en «buscar la complicitat de totes les administracions», mentre que el president del Grup  Bon Preu, Joan Font, va posar en valor la qualitat dels productes agroalimentaris ebrencs.

Cal dir que entre els parlaments es van veure i escoltar petites càpsules audiovisuals amb fragments de l’obra poètica de l’escriptor Gerard Vergés, quan enguany es compleixen cinc anys de la seua mort. Així, per exemple, es va gaudir de destacats fragments de L’ombra rogenca de la lloba o de l’exquisit poema Maig d’amor.

Jabil Packaging Solutions Tortosa  -  Internacionalització
Sebastià Assessors S.L.P  -  Trajectòria professional
Mescla, Mostra de Gastronomia de Deltebre  -  Ajuntament
Bodegas y Destilerías Lehmann S.A.   - Tradició familiar
Olisefi SAU   - Millor trajectòria
Grup Hife -   Millor trajectòria
Subirats Bureau -   Millor trajectòria
Chimeneas Cardona S. L. -   Expoebre 75 anys
Musclarium   - Turisme
Toscà -Vidal Sabaté S.L. -   Millor iniciativa
Stock Plus, S.L.  -  Emprenedoria
Consell Comarcal del Montsià  -  Millor iniciativa
Instal·lacions i manteniments Villalonga Tomàs -   Innovació
Jurisa Solucions, S. L. -   Responsabilitat social Corporativa
Mas del Clos -   Emprenedoria
Nemon Intelligence in Business -   Innovació
Celler Cooperatiu Gandesa  -  Responsabilitat social empresarial
Viorigen  -  Emprenedoria
Limplas S.A.   - Innovació
Gráficas Salaet, S.A. -   Internacionalització
Gremi de Forners de les Terres de l’Ebre -   Reconeixement
Col·legi Oficial d’Agents Comercials Tortosa   - Reconeixement
Associació tallers reparació i venedors automoció  -  Reconeixement
Associació Hostaleria i turisme Platigot -   Reconeixement
 

Comentarios
Multimedia Diari