Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La PDE apressa el Ministeri a 'reconduir' el Pla Hidrològic

Ha criticat que el pla, que ha de passar pel Consell de Ministres el novembre, 'no té el consens polític i social adequat per tirar endavant', i ha amenaçat de demanar la intervenció directa de la Comissió Europea si continua endavant

Europa Press

Whatsapp
Foto: Joan Revillas

Foto: Joan Revillas

La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha apressat aquest dijous el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient a "reconduir" el Pla Hidrològic, l'esborrany del qual ha estat informat favorablement pel Consell de l'Aigua de la Demarcació de l'Ebre.

El portaveu de l'entitat, Manolo Tomàs, ha criticat que tant el Ministeri com la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) "han actuat d'esquenes de manera total i absoluta" a les recomanacions europees.

Ha criticat que el pla, que ha de passar pel Consell de Ministres el novembre, "no té el consens polític i social adequat per tirar endavant", i ha amenaçat de demanar la intervenció directa de la Comissió Europea si continua endavant.

"S'està deixant el riu en una precarietat absoluta, cosa que afecta el Delta de l'Ebre", ha deplorat, i ha lamentat que el pla no respecta la legalitat vigent pel que fa a les obres i projectes de regadius i embassaments.

Tomàs ha insistit que quatre de les nou comunitats afectades s'oposen al redactat actual, motiu "suficient" perquè el Ministeri ho revisi, s'anul·li i es torni a elaborar un pla conseqüent i adequat; a més a més, ha afegit que crea confrontació social, política i judicial.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También