La PDE compleix la majoria d’edat homenatjant els joves del moviment

La Plataforma en Defensa de l’Ebre commemora els seus 18 anys posant l’accent en la generació que ha crescut amb el moviment social al llarg de tots aquests anys, i prepara un seguit d’actes com concerts, exposicions i un llibre

06 septiembre 2018 09:08 | Actualizado a 07 septiembre 2018 10:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Plataforma en Defensa de l’Ebre compleix 18 anys el proper 15 de setembre. Aquesta majoria d’edat centrarà l’activitat de la plataforma dels propers mesos, tot fent un homenatge a aquella generació que ha crescut amb el moviment.

«Per a nosaltres la lluita del moviment ha sigut una lliçó de vida, especialment també per als que han crescut amb aquesta presa de consciència social del territori. Tenim uns lemes i uns logos molt clars, però la gent jove també s’ha de sentir partícip», han explicat els membres de la plataforma.

La celebració va acompanyada d’una renovada imatge gràfica obra del dissenyador ampostí Hernan en H. Els membres de la plataforma també demanen omplir les xarxes socials amb el hashtag #18anysLoRiuÉsVida i fotografies de la lluita durant aquests 18 anys.

El proper 15 de setembre al matí es repintarà el mural del riu de Tortosa i a la tarda al centre cívic de Ferreries se celebrarà una taula rodona amb joves de diferents llocs de la conca de l’Ebre. Després s’inaugurarà una exposició de cartells i tot seguit, a la plaça del centre, es farà un sopar de pa i porta i un concert de Los Sirgadors, que també oferiran un resum videogràfic del moviment.

A més a més, el grup Pepet i Marieta crearà una nova cançó que servirà com a nou himne de la plataforma. Per a finançar tots aquests materials comunicatius, s’ha engegat una campanya de micromecenatge a través de Totsuma.cat. Al març, coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, es farà un gran concert a Amposta.

Paral·lelament, s’estan preparant uns programes televisius amb Canal Terres de l’Ebre, que també quedaran recollits en un llibre que publicarà l’Editorial Cossetània la primavera vinent. També el Col·legi de Periodistes de les Terres de l’Ebre i l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre preparen un debat i una exposició d’imatges i cartells.

El dia 16 de setembre hi ha prevista la XVIII Piraguada Popular en Defensa de l’Ebre. En total es posen a la venda 195 places, i les persones que tenen embarcacions pròpies també es poden sumar a la diada. Es disposen de cinc places en embarcació de motor, i es posen a la venda 90 places en embarcacions individuals i 100 places en 50 embarcacions dobles (per a famílies).

Els dies de venda de tiquets es poden adquirir la llibreria La 2 de Viladrich a Tortosa i a la llibreria Guaix d’Amposta. El preu és de 15 euros per persona. Enguany com a novetat hi haurà també la venda online a la web de Beniemocions (la qual cedeix les embarcacions). Ja es poden comprar els tiquets. 

La jornada té un component lúdic, d’activisme i també de reflexió. Així, la sortida és des de Xerta a les 9.30 hores. Tot seguit, cap a les 11.30 hores es fa una aturada a Aldover per esmorzar, i els membres de la PDE també informen i posen al dia sobre les darreres novetats en la gestió i lluita per l’aigua. 

Cap a les 12 hores es reprèn el descens fins a Tortosa, on s’arriba cap a les 13.30 hores. A la platja a sota de la pintada de la PDE (a la banda de Ferreries) té lloc l’acte final, que és sorpresa. En total és un trajecte de 12 quilòmetres.

Comentarios
Multimedia Diari