La PDE es manifestarà al juliol per reclamar millores al pla hidrològic

El moviment social fa una crida a presentar al·legacions a aquest document, que està en procés de revisió per part de la CHE

19 mayo 2017 23:02 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) va celebrar ahir la seva tretzena assemblea general, en al que va definir les línies de treball i lluita del moviment en els propers mesos.

Els portaveus van proposar una nova gran mobilització a les Terres de l’ Ebre al juliol, en una data encara per concretar, just abans que s’aprovi la revisió del pla hidrològic de l’Ebre vigent des de l’any passat i que ignora les peticions d’un major cabal ambiental per al tram final de l’Ebre.

Segons detallà el portaveu Manolo Tomàs, fins al 30 de juny es poden presentar al·legacions a aquest nou document. Així, la PDE reclama als partits polítics, institucions i societat civil que tornin a presentar una gran bateria d’al·legacions, com ja va fer fa dos anys.

Segons afirmen des del moviment social, la revisió del pla és un pas més cap a la gestació d’un nou pacte de l’aigua i d’un Pla Hidrològic Nacional que ja estaria també en procés de redacció. Així, la PDE es mostra convençuda que la nova planificació hidrològica de l’Estat inclourà el transvasament, però no en la forma d’una gran obra, sinó a través de la cessió dels drets d’aigua entre usuaris (bancs d’aigua).

Aquesta aigua es transportarà a través dels canals de regadiu, alerta la PDE, de manera que continuen amb la seva oposició frontal als canals de regadiu Xerta-Sénia i Segarra Garrigues, també en l’àmbit judicial.

Els assistents a l’assemblea van aprovar una resolució en què la Plataforma referma la seva oposició a qualsevol interconnexió de xarxes o intent de transvasament, i insisteix a reclamar la reversió progressiva dels cabals del minitransvasament de Tarragona, que surten de l’Ebre per abastir el Camp de Tarragona i el Baix Penedès.

En aquest sentit, el portaveu Josep Antoni Panisello va lamentar la celebració que es va fer dels 25 anys del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), ens gestor del minitransvasament.

Per altra banda, la PDE ha rebut ja el document sobre els espais protegits per la Xarxa Natura 2000, que reclamava a la Generalitat, en la seva estratègia de lluita contra el pla de conca a Brussel·les.

També demanaran una reunió amb la ministra d’Agricultura i Medi Ambient, Isabel Garcia Tejerina, per analitzar els 25 punts de millora que la Unió Europea ha plantejat a l’Estat espanyol per revisar el pla hidrològic de l’Ebre que actualment està vigent.

Comentarios
Multimedia Diari