La PDE exigeix més implicació política en la gestió de l’aigua

La plataforma celebra una acte simbòlic pels seus 20 anys de trajectòria

20 septiembre 2020 22:10 | Actualizado a 21 septiembre 2020 17:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Plataforma en Defensa de l’Ebre va complir el passat 15 de setembre 20 anys. Ahir l’entitat va organitzar un acte simbòlic de celebració a la plaça Poador d’Amposta, ja que per les mesures de seguretat per la Covid-19 no es podia celebrar un acte multitudinari. Va tenir lloc al migdia, a la plaça on hi ha un gran mural anti transvassament de l’inici del moviment, i a tocar del riu Ebre i del pont Penjant d’Amposta.

Des de la PDE critiquen la gestió política ebrenca que s’està fent actualment de l’aigua i han demanat que els polítics ebrencs s’impliquin més en la defensa del territori.

El moviment alerta que encara hi ha amenaces, com el nou pla hidrològic de Conca, el transvasament a Santander, nous regadius i embassaments o l’ampliació de l’abast del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT).

L’actual emergència sanitària pel coronavirus impedeix grans mobilitzacions i celebracions pels vint anys de la PDE, però des del moviment social treballen en accions de cara al 2021.

I per commemorar les dues primeres dècades d’existència, també han fet aquesta setmana una crida als ciutadans perquè comparteixin a les xarxes socials imatges de manifestacions o participacions a actes destacats per al record.

Han sigut nombroses les imatges que els ebrencs han anat penjant a les xarxes socials al llarg d’aquesta setmana, on han destacat les multitudinàries manifestacions durant els inicis del moviment a Tortosa o Amposta, però també a Barcelona i Madrid, la de Brussel·les de l’any 2001 i la d’Amposta del 2016.

I és que a la plataforma va servir en aquell moment per apel·lar a la consciència col·lectiva i per enfortir la identitat ebrenca.

Deprés de dues dècades, la PDE continua molt activa i amb nous reptes. En els darrers anys la Plataforma en Defensa de l’Ebre ha posat de manifest la necessitat imperiosa de més cabals i més sediments per garantir la supervivència del Delta de l’Ebre, ara més que mai amenaçat.

De fet, el temporal Glòria del passat mes de gener va posar en evidència la gran fragilitat del Delta i la necessitat que els governs hi actuen de forma urgent. En canvi, segons ha denunciat la PDE, des de l’Estat s’ha aprovat el transvasament a Santander i el govern català promou l’allargament de l’àmbit del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), que gestiona el minitransvasament de l’Ebre a noves comarques.

La plataforma ha aprofitat l’ocasió per anunciar una assemblea informativa a l’auditori Felip Pedrell de Tortosa, en una data a determinar.

Comentarios
Multimedia Diari