La PDE reclama els informes sobre els efectes del pla de conca

El moviment social ha enviat sengles cartes als consellers d'Agricultura i Territori mostrantel seu malestar pels 'incompliments'

19 mayo 2017 23:08 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Malestar a la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), per la «falta de compromís del Govern de la Generalitat» en l’elaboració i lliurament d’uns informes que el moviment considera claus en la lluita europea pel riu i contra el pla hidrològic de la conca. La Plataforma ha enviat sengles cartes als consellers d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en les quals posa de relleu un nou incompliment en les dates previstes perquè se’ls lliurés el reclamat informe sobre les repercussions del pla hidrològic de la conca de l’Ebre sobre els llocs de la xarxa natura 2000 del curs inferior del riu Ebre, el seu Delta i la zona marina d’influència.

Segons recorda la PDE en un comunicat, el Parlament de Catalunya va aprovar fa prop d’un any (25 d’abril de 2015) una moció amb aquest mandat al Govern. Des de llavors, representants de la Plataforma s’han entrevistat diverses vegades amb els consellers així com altres membres dels departaments d’Agricultura i Territori, la darrera al mes de febrer, en les quals es van comprometre a emetre aquest informe per al 20 de març, coincidint amb la darrera reunió de la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre.

«En data 20 de març ens van dir que aquest informe estava acabat pendent de la revisió per part del Departament de Territori i que en podríem disposar en la setmana següent. Tanmateix, han passat dues setmanes i des de la Plataforma en Defensa de l’Ebre no tenim cap constància d’aquest document», comenten des del moviment social. Això, asseguren, «genera una situació de malestar profund i de manca de confiança de la Plataforma amb els compromisos que adquireix la Generalitat de Catalunya tant a nivell de col·lectius socials com el nostre, com en el compliment dels compromisos que té com a Govern amb el Parlament de Catalunya».

Assemblea el dia 18

La Plataforma en Defensa de l’Ebre escalfa motors per a la seva assemblea general, que tindrà lloc al teatre-auditori Felip Pedrell de Tortosa el dissabte 18 d’abril ( a les 20.00 h). En aquesta tretzena assemblea es donaran a conèixer els fronts de lluita i les noves estratègies del moviment social, com ara les denúncies contra el pla hidrològic de la conca a l’Estat i a Brussel·les, el nou pla hidrològic nacional o el minitransvasament a Tarragona, entre altres.

Comentarios
Multimedia Diari