La PDE reclama que es forme Govern perquè defensi l’Ebre davant l’Estat

La Plataforma en Defensa de l’Ebre considera «convenient» tenir un interlocutor institucional per seguir amb la lluita mediambiental i alerta que mentrestant el Pacto Nacional del Agua està ja gairebé tancat tècnicament

03 mayo 2018 09:41 | Actualizado a 05 mayo 2018 11:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) considera «convenient» que es forme Govern a Catalunya al més aviat possible per tal de seguir amb la lluita mediambiental. «Ja és hora que es forme un govern perquè necessitem aquest interlocutor per seguir amb la nostra lluita», han expressat els portaveus de la plataforma Manolo Tomàs i Joan Antoni Panisello.

I és que mentrestant, el Pacto Nacional del Agua ja està gairebé tancat tècnicament, avisen, i la Ministra d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel Garcia Tejerina, «vol aprovar-lo abans del juny». Aquest pacte redactarà el pla hidrològic, que coincidirà amb les eleccions autonòmiques i municipals. 

La plataforma rebutja el nou pacte nacional de l’aigua, que inclou transferències entre conques, i una gran quantitat d’embassaments que minven el cabal de l’Ebre. La plataforma denuncia que el nou pacte preveu 52 embassaments més. Amb això, la PDE sosté que els cabals hidrològics són cada cop més difícils d’assumir i la supervivència del Delta, més complicada. La PDE ha demanat, sense èxit, dues reunions amb la ministra Tejerina.

Pendents del Suprem
Cal recordar que una delegació de la PDE va defensar la passada tardor al Tribunal Suprem la denúncia presentada fa un any contra el Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre, aprovat en Consell de Ministres, per la presumpta vulneració de directives europees i afectació ambiental greu al fràgil ecosistema del Delta. 

Des de Nadal que encara s’està esperant resposta, tot i que des de la plataforma consideren que «que s’estigue tardant tant no és mal símptoma».

Els portaveus també han expressat la necessitat de gestionar els sediments. «Era un tema pel qual havíem passat una mica de puntentes, però creiem que és molt important. Aquestes setmanes amb la crescuda de l’Ebre han arribat molts sediments al Delta, però és una part petita perquè molts s’han quedat als embassaments», han declarat els portaveus.

La plataforma també denuncia el transvassament del Siurana, ja que «és afluent de l’Ebre i ens afecta directament». La PDE ha anunciat que «ara és moment de treballar» i que no té prevista la convocatòria de cap mobilització ciutadana.

16a Assemblea General

El proper dissabte 12 de maig l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa acollirà la 16a Assemblea General de la Plataforma en Defensa de l’Ebre. Durant l’assamblea s’abordaran els temes del pacte nacional de l’aigua, de l’espera de la resolució del Suprem, així com dels sediments que arriben al Delta de l’Ebre. Es comptarà amb la presència de Santiago Martín, responsable d’aigües d’Ecologistes en Acció. També hi haurà un torn obert de preguntes per a la ciutadania. L’assistència és lliure i l’acte arrenca a les 20 hores.

Comentarios
Multimedia Diari