Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La PDE rep l’informe sobre els cabals ambientals

El proper 17 de juny se celebrarà la 18a Piraguada Popular i enguany es poden comprar els tiquets ‘online’

Marina Pallás

Whatsapp
Imatge d'una anterior piraguada. Foto: DT

Imatge d'una anterior piraguada. Foto: DT

Després de moltes peticions, la Generalitat ha fet arribar a la Plataforma en Defensa de l’Ebre  l’informe sobre les afectacions que el règim de cabals ambientals, previstos en el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, pot tenir per al tram final del riu. La plataforma ha valorat molt positivament poder disposar per fi d’aquest informe, de divuit folis, on es confirmen els efectes negatius que aquesta proposta de cabals representa per a la supervivència de Delta.

«Ha costat molt però per fi tenim aquest document, que té molta validesa jurídicament», ha valorat el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. «És un informe demanat fa quatre anys, que creiem que està molt bé, i que tindrà validesa legal».

El document fa un repàs per totes les normatives europees i estatals, incloent també les espècies vulnerables, i indica que amb els cabals actuals els ecosistemes queden afectats.

Piraguada el 17 de juny
Per una altra banda, la PDE ha anunciat la celebració de la 18a Piraguada popular el proper 17 de juny. En total es posen a la venda 195 places, i les persones que tenen embarcacions pròpies també es poden sumar a la diada. Es disposen de cinc places en embarcació a motor, i es posen a la venda 90 places en embarcacions individuals i 100 places en 50 embarcacions dobles (per a famílies).

Els dies de venda de tiquets són del 8 al 14 de juny a la llibreria La 2 de Viladrich a Torrtosa i a la llibreria Guaix d’Amposta. El preu és de 15 euros per persona. Enguany com a novetat hi haurà també la venda online a la web de Beniemocions (la qual cedeix les embarcacions) des d’avui 30 de maig fins al 16 de juny.

La jornada té un component lúdic, d’activisme i també de reflexió. Així, la sortida és des de Xerta a les 9.30 hores. Tot seguit, cap a les 11.30 hores es fa una aturada a Aldover per esmorzar, i els membres de la PDE també informen i posen al dia sobre les darreres novetats en la gestió i lluita per l’aigua. 

Cap a les 12 hores es reprèn el descens fins a Tortosa, on s’arriba cap a les 13.30 hores. Dues embarcacions de l’IDECE donen suport en tot moment. A la platja a sota de la pintada de la PDE (a la banda de Ferreries) té lloc l’acte final, que és sorpresa. En total és un trajecte de 12 quilòmetres.

Els organitzadors animen tothom a participar i «a seguir defensant i lluitant pel riu».

Comentarios

Lea También