La Palma d’Ebre treballa per impulsar l’activitat del pantà i atreure el turisme

Durant el 2018 es van dur a terme accions com la construcció d’un moll on, aquest any, es volen instal·lar caiacs i barquetes, entre d’altres actius nàutics. En paral·lel també s’estan elaborant rutes i altres activitats per complementar-ho

12 febrero 2019 10:44 | Actualizado a 15 febrero 2019 11:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de la Palma d’Ebre treballa per posar en funcionament el pantà del municipi i impulsar el turisme a la zona. 
Segons el seu alcalde, Gil Martí Jové, ja fa uns anys que «estem treballant per promocionar el turisme, com una activitat més al municipi».
En aquesta línia, actualment les atencions estan posades en el pantà del municipi. Durant l’any 2018 ja es van dur a terme diverses accions per activar-lo, projecte que es continua treballant durant aquest 2019. 

El pantà compta amb un espai de barbacoes per poder cuinar i menjar tranquil·lament a l’aire lliure. Actualment aquesta zona s’ha completat amb la instal·lació d’una coberta per tal de fer més còmoda l’estada dels visitants, de tal manera que en aquells dies més assolellats i de calor de l’estiu, o pel contrari, dies més foscos i pot ser amb una mica de pluja, aquests puguin estar a coberta. És una zona on es pot cuinar, on els visitants es paren a dinar, i per tant, era necessari afegir aquest element. 

Al pantà també s’ha dut a terme el projecte de construcció d’un moll de càrrega i descàrrega, i és on atraca l’embarcador. Durant aquest any està previst, en aquesta mateixa zona, afegir-hi un servei de caiacs, barquetes, i diversos elements nàutics per tal que els turistes puguin gaudir d’activitats diferents al pantà de la Palma d’Ebre. En aquesta mateixa línia s’estan estudiant els serveis necessaris com la contractació d’un socorrista, entre altres mesures. 

També està previst, dintre del mateix projecte, la reforma d’una caseta de pedra per instal·lar-la al pantà i que faci la funció de punt d’informació turística i d’administració. La idea és que aquesta caseta sigui la que gestioni els serveis de les diferents activitats al pantà. A banda de les activitats nàutiques també es volen afegir altres serveis com el de bicicletes perquè els visitants facin també rutes.

Totes aquestes accions formen part de pla per impulsar el turisme a la zona, que s’està treballant a l’Ajuntament de la Palma d’Ebre. «Es tracta d’afegir tota una sèrie de complements per posar el pantà en funcionament», explica l’alcalde, qui afegeix que «és un projecte que encara està en funcionament, estem a poc a poc organitzant-ho tot, però és un projecte que està tirant endavant». 

També s’està treballant, paral·lelament, en l’elaboració de rutes i caminades, per complementar i ampliar l’oferta de la zona. 

Descobrir la Palma d’Ebre
L’alcalde explica que el municipi compta amb un hotel rural, que actualment no està en funcionament, i que estan treballant per aconseguir el volum d’ajudes necessàries per tirar-lo endavant. «D’aquesta manera, amb el tema de les activitats a l’embassament, d’altres complementaries com les diferents rutes per la palma d’Ebre, i serveis com l’hotel, esperem que a poc a poc puguem anar tirant endavant la promoció turística del municipi». 

En definitiva, tota mena d’activitats que atreguin el turista a conèixer la Palma d’Ebre i la zona de la Ribera d’Ebre en general, una zona amb un gran encant i racons amagats per descobrir.

Comentarios
Multimedia Diari