La Passió d'Ulldecona compleix 65 anys amb un espectacle renovat

La temporada s’inicia el 24 de març en català i s’acaba el 5 de maig amb l’última representació en castellà al Teatre Orfeó Montsià

15 marzo 2019 11:30 | Actualizado a 15 marzo 2019 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una de les principals novetats de la Passió d’Ulldecona d’enguany és la direcció, a càrrec de Jordi Príncep i Bienve Borràs, que aposta per una posada en escena innovadora, reforçada amb una nova escenografia lumínica que farà viure noves sensacions.

Els directors de l’obra han dut a terme una nova adaptació del text, «hem intentat potenciar tots els atractius del relat dramàtic, sintetitzant-lo i accentuant els moments més importants, tenint en compte el tipus de públic que tenim al davant», explica Jordi Príncep.

En aquest sentit, la Passió d’Ulldecona té tres tipus de públic ben diferenciats: un primer que ve atret pel fet religiós, un segon motivat per la cultura popular i l’atractiu turístic, a més d’un tercer que assisteix per l’espectacle teatral.

Aquests canvis busquen una representació més dinàmica que portarà l’espectador, no només a viure la història de Jesús, sinó també a conèixer les històries personals dels personatges que l’envolten. Segons Bienve Borràs, «ens centrem en Judes i Maria per a sorprendre el públic amb detalls que no s’havien destapat o visualitzat anteriorment».

La música d’Ignasi Reverté, composta exclusivament per a la Passió, incideix en aquesta idea, especialment en l’escena en què Maria té el seu Fill als braços, després de morir a la creu. «Serà un moment molt colpidor i, a la vegada, molt tendre que no deixarà indiferent l’espectador», afirma Reverté.

El cartell d’enguany també reflecteix aquest instant, tal com diu el seu autor, Ramon Pedra, «és el moment en què tot s’acaba, la creu amb el llençol, representa la transició de la persona de Jesús, que desapareix, cap a la Resurrecció i tot el simbolisme que comporta».

Aquest espectacle únic a les comarques de l’Ebre i el Maestrat és possible gràcies a l’esforç de més de 140 persones a cada funció. El president del Patronat de la Passió, Jordi Carapuig, agraeix la participació de col·laboradors dels pobles veïns, «fins i tot, enguany, ens venen actors de la Passió d’Alcalà de Xivert que tenen ganes de fer la representació al teatre, no només al carrer com fan en aquesta localitat del Baix Maestrat».

L’alcaldessa Núria Ventura recorda que «la Passió és un dels espectacles culturals més importants que vivim a Ulldecona i cada any augmenta el nombre d’espectadors, com passa també amb la resta de programació cultural del municipi».

A Reus i Tarragona

L’estrena en català es realitzarà els diumenges 24 i 31 de març, mentre que l’obra en castellà es representarà els dies 28 d’abril i 5 de maig al Teatre Orfeó Montsià d’Ulldecona, a les 17 hores.

La versió catalana de la Passió arribarà al Teatre Fortuny de Reus el dissabte 6 d’abril i, per tancar la temporada, la mateixa adaptació es traslladarà a l’Auditori August del Palau Firal de Tarragona, el dissabte 11 de maig. La dramatúrgia en castellà anirà al Teatre Alcázar de Nules (la Plana Baixa, Castelló) el dissabte 13 d’abril. Totes les representacions fora d’Ulldecona seran a les 18 hores.

El Patronat ofereix un paquet turístic per poder gaudir de l’entorn d’Ulldecona.

Comentarios
Multimedia Diari