La Piraguada de la PDE aplega més de 200 persones

La Plataforma en Defensa de l’Ebre ha celebrat un cap de setmana d’activitats per commemorar els seus 18 anys des de la seua fundació

17 septiembre 2018 10:22 | Actualizado a 17 septiembre 2018 10:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Plataforma en Defensa de l’Ebre ha donat aquest cap de setmana el tret de sortida als actes commemoratius dels divuit anys de vida del col·lectiu amb diverses activitats. Després d’una taula rodona dissabte, ahir al matí es va celebrar la XVIII Piraguada, que va aplegar 200 persones que van navegar dotze quilòmetres entre Xerta, Aldover i Tortosa.

Segons els organitzadors, la Piraguada ha mantingut el nombre de participants -uns 200-, tot i el canvi de dates, atès que es va haver d’ajornar la primavera passada pel cabal excessiu del tram final del riu. De fet, un dels portaveus de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Joan Antoni Panisello, ha explicat que cada vegada són més els joves que hi participen i ha fet una crida al recanvi generacional

«Celebrem 18 anys de lluita gràcies al suport de la gent. La gent sempre respon. Hi ha un sentiment de territori envers el riu», va declarar.
Mireia Palos, una de les organitzadores de la Piraguada, va explicar que l’activitat serveix com a presa de consciència per a moltes persones, a més de ser un acte lúdic i divertit per a les famílies, «ja que des de la mateixa piragua es veu el fons del riu perfectament, una mostra del baix cabal».

Cal dir que dissabte a la nit es va suspendre el concert de Los Sirgadors i les projeccions de Sègula Films a causa de la pluja, però la plataforma ha comunicat que properament s’anunciarà una nova data.

Comentarios
Multimedia Diari