La Plataforma Ambulància 24 Hores convoca una assemblea a Alcanar

La reunió se celebrarà aquest mes d'abril, estarà oberta als partits polítics, entitats i veïns. La Plataforma reclama que es matingui el servei d'ambulància tot el dia a Alcanar

19 mayo 2017 23:08 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els punts que explicarà la Plataforma en aquesta assemblea seran la situació actual del servei d’ambulància 24 hores a Alcanar, informarà sobre el moment en què es troba la fase del nou concurs i la possibilitat d’aturar el procés de mobilitzacions.

Aquesta última decisió es produiria després de les manifestacions del delegat territorial del Govern de la Generalitat, Xavier Pallarès, i el regidor de CiU d’Alcanar, Ivan Romeu, als mitjans de comunicació.

Pallarès i Romeu afirmen que «tenim i tindrem el servei d’ambulància 24 hores, a part d’altres millores». Segons el portaveu de la Plataforma, Jordi Bort, «tornem a donar un vot de confiança, tal com ja vam fer al desembre. Nosaltres ens agafem a la paraula del delegat del Govern i estem impacients per saber quantes millores ens vindran. Si ja tenim això assegurat, actuarem en conseqüència».

Tot i aquestes afirmacions, el membre de la Plataforma Ramon Esteller recorda que «a la fase d’adjudicació només tenim 12 hores d’ambulància a Alcanar».

De fet, el director de Salut a les Terres de l’Ebre, Albert Gómez, ha estat menys contundent al programa Vespre de TVE-Catalunya i s’ha limitat a dir que «la responsabilitat de l’atenció sanitària és del 112 i l’ambulància és una part, però no la més important».

Colors polítics

Els membres de la Plataforma s’han mostrat molestos per les insinuacions d’Ivan Romeu quan diu «no m’agradaria que la gent de la Plataforma o el seu entorn participés en grups polítics, perquè entendria que alguna cosa se’ns escapa des del punt de vista polític».

En aquest sentit, Ramon Esteller respon al Diari que «hi ha diferents colors polítics dins de la Plataforma, l’únic que ens uneix és que som (en majúscules) canareus i volem el millor per al nostre poble: Alcanar»

Compromís de Pallarès

Per al delegat territorial del Govern de la Generalitat, Xavier Pallarès, «Alcanar té i tindrà servei d’ambulància les 24 hores; a més, hi haurà un reforç a les Cases durant l’estiu, que és quan hi ha més gent. La novetat més important serà la posada en marxa d’una ambulància medicalitzada per la N-340 que atendrà aquells casos que requereixen una intervenció molt més ràpida, com un ictus o un infart».

Segons el regidor de CiU d’Alcanar, Ivan Romeu, a l’oposició, «aquest compromís de Pallarès és resultat de les accions que fem des del nostre grup polític per a defensar el servei d’ambulància les 24 hores».

Romeu creu que «hem d’estar contents per aquest anunci del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre», però també matisa «si no es complís, el nostre grup municipal emprendria les accions necessàries per a fer-lo efectiu».

Comentarios
Multimedia Diari