La Plataforma Trens Dignes considera insuficient les expenedores a l'estació de Móra la Nova i manté la manifestació

L'entitat considera que l'acord entre Territori i Sostenibilitat i Adif és un "pedaç" insuficient davant l'anunci de la mobilització d'aquest dissabte

19 mayo 2017 22:17 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Plataforma Trens Dignes de les Terres de l'Ebre manté la convocatòria de la manifestació d'aquest dissabte al migdia per reclamar el manteniment de la venda personalitzada de bitllets a l'estació de Móra la Nova (Ribera d'Ebre) tot i l'anunci que s'instal·laran màquines expenedores substitutòries. En un comunicat, la Plataforma considera que el pacte entre el Departament de Territori i Sosteniblitat i Adif plantejant aquesta proposta alternativa, que ha avançat aquest divendres l'ACN, no és la solució al problema. "Es tracta d'un pedaç que demostra que les institucions i entitats corresponents van a remolc de la societat civil" asseguren.

Per a la Plataforma, l'anunci de la Generalitat i Territori és una reacció a la resposta "urgent" del territori un dia abans de la mobilització, convocada a dos quarts de dotze a l'aparcament de l'estació. Segons recorden, les màquines permetran comprar bitllets i abonaments, però no amb els descomptes externs a Renfe -com el Carnet Jove o de Família Nombrosa-, ni targetes daurades o bitllets per a llarg recorregut. Qüestionen a les administracions que no detallin el temps què tardaran a posar-se en marxa les màquines, quantes seran i si seran suficients per atendre les necessitats de l'estació.

També retreuen que no hi haurà informació sobre les diverses incidències a la línia R15 ni encarregats de l'espai per obrir la sala d'espera, garantir el funcionament dels lavabos, fer reclamacions o obrir les dependències el cap de setmana. En aquest sentit, consideren que el tancament de la taquilla és un "pas més cap a l'abandonament de l'edifici", atès que sense personal pot ser més susceptible a actes vandàlics i inseguretats per als passatgers.

"La decisió d'Adif pot suposar el desmantellament total i progressiu i l'estació de Móra la Nova corre el risc seriós d'acabar convertint-se en un baixador", reitera. En aquest sentit, considera que el tancament definitiu pot arribar si l'explotació del bar no és rendible sense la venda de bitllets. L'estació, recorden, és l'últim punt de venda de bitllets personalitzat en funcionament en tot el tram entre Casp i Reus.

Comentarios
Multimedia Diari