La Plataforma en Defensa de l’Ebre recupera la piraguada

La vintena edició tindrà lloc el 13 de juny entre Xerta i Tortosa, com una proposta lúdica i reivindicativa amb totes les mesures sanitàries

02 junio 2021 10:11 | Actualizado a 02 junio 2021 10:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) recupera les activitats populars i reivindicatives amb la vintena edició de la Piraguada, el proper diumenge 13 de juny. Com és habitual, se sortirà de Xerta, per fer parada a Aldover fins arribar a Tortosa, o es durà a terme un acte sorpresa a l’alçada de la pintada contra el transvasament. Durant el recorregut, els participants podran conèixer de primera mà l’estat del riu Ebre i les seves problemàtiques, com ara la falta de cabal i de sediments, fet que torna les aigües més transparents i fa créixer els macròfits o plantes aquàtiques on prolifera la mosca negra. «La millor manera que la gent s’estime i defense el riu és coneixent-lo», remarquen des de la PDE. 

L’any passat la piraguada no es va poder celebrar arran del es restriccions per la pandèmia de Covid-19 i enguany es recupera amb totes les garanties sanitàries, segons detalla l’organitzadora, Mireia Palos. La quota d’inscripció és de 15 euros, que es poden fer efectius fins a l’11 de juny a les llibreries La 2 de Viladrich de Tortosa o Guaix d’Amposta. 

Beniemocions posarà a disposició dels participants 86 piragües individuals i 43 de dobles, les quals només podran ser ocupades per persones d’una mateixa bombolla (familiar, escolar, esportiva...).

Amb aquesta proposta, la Plataforma en Defensa de l’Ebre torna al carrer però de forma lúdica. Segons afirma el portaveu del moviment, Manolo Tomàs, si no fos pel context de pandèmia, la PDE ja hagués dut a terme mobilitzacions per defensar el territori davant les amenaces que té al davant i reclamar als governs català i espanyol que actuïn de forma decidida. Al seu entendre, el que cal és redactar normes i un pla hidrològic on es modifiquen la política de cabals i la gestió dels embassaments, on queden retinguts els sediments aigües amunt de la conca. «La força de les Terres de l’Ebre ve quan ens mobilitzem», remarca Tomàs. 

Comentarios
Multimedia Diari