La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia 'cremarà' la indemnització del Castor

S'ha previst una manifestació per al diumenge 11 de gener a Alcanar

19 mayo 2017 23:53 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Plataforma del Sénia convocà anit una manifestació contra la hibernació del projecte Castor per reclamar que sigui desmantellat.

«Hi ha hagut un cert relaxament entre la població i molta gent es pensa que ja no es tornarà a posar en marxa més, però no és així», indicava un dels portaveus, Joan Ferrando, durant l’assemblea celebrada a l’Auditori municipal d’Alcanar, «una cosa que està hivernant vol dir que pot tornar a funcionar algun dia, només caldria que alguna empresa ho proposés dient que garanteix la seguretat i ja hi tornaríem a ser una altra vegada».

És per això, i per la manera com s’ha indemnitzat la constructora ACS, que s’ha decidit convocar una manifestació reivindicativa i festiva l’11 de gener a Alcanar.

Ferrando fa una crida a seguir alerta amb la següent cita d’Anaxàgores: «Si t’enganyen la primera vegada, la culpa se li pot donar al que enganya, a la segona vegada ja és teua. No volem dir que sigui culpa nostra ni de la gent, tan sols que no hem d’abaixar la guàrdia».

Una altra de les demandes de la Plataforma del Sénia és la documentació que no ha lliurat l’empresa i que, apel·lant a la llei de transparència, creuen que s’hauria de facilitar al Ministeri i fer-la arribar a l’opinió pública.

En aquest sentit, el geòleg doctor Josep Gener manifesta al Diari que «l’enemic d’Escal UGS no és la Plataforma sinó ells mateixos amb els informes que han fet i que cauen en molts errors tècnics i contradiccions». Giner fa referència també a les conclusions de l’Institut Geològic Nacional (IGNE) que constitueixen «una esmena a la totalitat i obliga a revisar el projecte de dalt a baix». Al parer del doctor les conclusions aporten «prou material tècnic per aturar la indemnització».

L’entitat denuncia la «manca de voluntat» del govern espanyol d’evitar la socialització del deute i que siguen els consumidors de gas els qui n’hagen d’assumir el cost en els propers 30 anys.

Membres del col·lectiu del Sénia es desplaçaren a Brussel·les, el 2 de desembre, junt a altres entitats ecologistes i de la mà d’eurodiputats, amb la voluntat d’aconseguir un pronunciament «seriós» de la Comissió Europea. La denúncia s’ha fet arribar al Defensor del Poble Europeu.

El públic assistent a l’assemblea disposava d’instàncies que podien omplir i signar perquè la Defensora del Poble interposi un recurs d’inconstitucionalitat contra el Reial decret llei que estableix la indemnització.

L’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, destaca la implicació del Síndic, ja que, a partir del seu informe, ha pogut actuar l’Ajuntament canareu.

El consistori ha recollit més de 40 reclamacions patrimonials dels veïns que s’han fet arribar al Síndic i al Ministeri d’Indústria. «I d’acord amb la llei de transparència, hem demanat al Ministeri d’Agricultura l’informe jurídic de la declaració d’impacte ambiental i l’informe sísmic a Indústria».

Comentarios
Multimedia Diari