La Policia Local d'Alcanar impedeix a un centenar de vehicles accedir a les Cases i la resta de nuclis turístics

Operatiu per l'arribada de visitants el cap de setmana

21 marzo 2020 09:52 | Actualizado a 21 marzo 2020 10:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Policia Local d'Alcanar ha activat un operatiu amb l'objectiu de tancar totes les entrades al nucli mariner de les Cases d'Alcanar i als diferents nuclis turístics, a causa de l'alt risc de l'arribada de turistes i persones amb segona residència al municipi. L'operatiu, que va començar divendres a la nit, durarà tot el cap de setmana i té com a objectiu evitar el risc de contagi del COVID- 19 a causa de l'entrada de persones de les zones metropolitanes, sobretot, de les capitals catalanes, del País Valencià, Madrid i Saragossa.

"Davant la manca de civisme i responsabilitat dels milers de persones que s'han desplaçat des de les grans capitals fins a les segones residències o zones turístiques, al municipi s'ha pres aquesta decisió basada en el principi del distanciament social i per preservar la seguretat, tant d'aquells conciutadans que no respecten les mesures de confinament com de les persones inconscients que es traslladen a les Cases ignorant la gravetat de la situació actual" apunten des de l'equip de govern. Només entre el dia d'ahir i aquesta matinada s'han parat més d'un centenar de cotxes.

Tanmateix, la policia local d'Alcanar durant el dia d'ahir també va tallar els accessos al municipi des de la comunitat valenciana després de detectar un gran flux de cotxes que intentaven accedir al terme municipal suposadament per accedir a les zones turístiques.

Simultàniament als operatius d'aïllament social, s'hi sumen les patrulles de vehicles policials pels carrers dels nuclis urbans per detectar i sancionar totes aquelles persones que no respecten les mesures de confinament domiciliari. Els agents han advertit a més de 500 persones a la via pública i s'han controlat a prop de 600 persones. D'aquestes actuacions 38 han acabat en denúncia, per  negligència fragant o bé per reiteració. 

Les Cases d'Alcanar té 1300 habitants i a l'estiu pot arribar a quintuplicar la seua població. Tanmateix, Alcanar Platja és, principalment, un nucli configurat per segones residències. L'arribada massiva de persones contagiades per coronavirus podria produir una saturació de l'Hospital de Tortosa, a 40 km de distància.

 

Comentarios
Multimedia Diari