Ebre Montsià

La Ràpita celebra les Jornades del Llagostí

Deu restaurants locals participen en la 19 edició d’aquesta cita gastronòmica, que s’allargarà del 12 de novembre al 12 de desembre

M.M.

Whatsapp
Plats de llagostins, en una anterior presentació de les jornades.  JOAN REVILLAS

Plats de llagostins, en una anterior presentació de les jornades. JOAN REVILLAS

El llagostí és sense dubte un dels productes estrella de la reconeguda cuina marinera de Sant Carles de la Ràpita. Del 12 de novembre al 12 de desembre, el municipi dedica al crustaci el que serà ja la 19 edició de les Jornades Gastronòmiques. Hi prendran part una desena de restaurants, amb uns menús que oscil·len entre els 35 als 45 euros.

Les propostes dels restauradors locals són variades: des de les atrevides com ara el polvoró i el donete de llagostí; fins als plats que van a l’essència, com els llagostins al vapor amb ostra del Delta, passant pels tàrtars, carpaccios, tempures, a la graella o a la crema, entre moltes altres elaboracions. Tot plegat, per culminar el menú amb arrossos i altres plats principals també amb aquest producte de la costa deltaica com a protagonista.

Enguany, les Jornades Gastronòmiques del Llagostí tornen als establiments, ja que l’any passat es van haver d’adaptar a la situació de la pandèmia i es van celebrar les Jornades Gastronòmiques #jomenjoacasa. «Aquesta nova edició arrenca amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania un producte de qualitat del territori a través de propostes culinàries innovadores i de cuina tradicional marinera». Així ho explica l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós: «comencem les jornades gastronòmiques per excel·lència de la Ràpita a partir d’un producte tan identitari com és el llagostí, que és un dels productes estrella de la mar de l’Ebre i dels restaurants locals, amb la finalitat que la gent gaudeixi de la gastronomia rapitenca quilòmetre 0 i del nostre territori».

A la llotja del port pesquer local, les captures de llagostins han augmentat enguany considerablement en relació al 2020, quan l’activitat també va disminuir a casa de la pandèmia per la Covid-19. Segons detalla el secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, Joan Balagué, «estem en un bon any de captura de llagostins, ja que a data d’avui s’han capturat 49 tones i encara queden els dos últims mesos de l’any». L’any 2019, en aquestes dates les captures encara eren superiors, de 51 tones.

Les jornades es duen a terme a la tardor, en una època en que precisament la captura de llagostins acostuma a ser més abundant.

Els deu establiments rapitencs que en aquesta edició oferiran menús gastronòmics al voltant del llagostí són el Restaurant Albert Guzmán, Arrosseria Llansola 1921, Cal Manú, Can Vicent, Can Batiste, Casa Ramon Marinés, Freddy caliu familiar, Maria 1941, Miami Can Pons i Txapo & Noves Algues. Les seves propostes es poden consultar a la web turismelarapita.cat.

Temas

Comentarios

Lea También