La Ràpita demana la declaració de zona catastròfica per la 'magnitud' dels efectes del Dana

Alcanar celebra tres assembles ciutadanes per informar sobre la tramitació d'indemnitzacions

07 septiembre 2021 17:46 | Actualizado a 07 septiembre 2021 17:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Ajuntament de la Ràpita ha demanat la declaració de zona catastròfica o zona afectada per emergència de protecció civil per la "magnitud" de les afectacions del temporal Dana el dimecres 1 de setembre, segons ha informat en un comunicat. L'episodi de pluja va provocar acumulacions de més de 200 mil·límetres i va causar desperfectes "greus" en infraestructures, via pública, equipaments municipals, accessos a camins i rieres, habitatges i negocis del veïnat. En paral·lel, l'Ajuntament d'Alcanar, un dels més afectats, ha convocat tres assemblees ciutadanes per informar el veïnat sobre la tramitació d'indemnitzacions amb assegurances i fons de compensació.

A la Ràpita, els forts aiguats de la setmana passada van ocasionar inundacions en carrers, equipaments, negocis i habitatges; talls en els accessos rodats al municipi i van deixar sense subministrament elèctric més de cinc hores molts veïns.

L'alcalde del municipi, Josep Caparrós, demana que totes les administracions supramunicipals "s'aboquin" en donar resposta a les necessitats de la gent afectada i es coordinin per dotar-la dels "màxims recursos".

A Alcanar, les convocatòries tindran lloc dimarts 14 de setembre a les 20.30 h al Complex Esportiu Serramar d'Alcanar Platja, dimecres 15 a la mateixa hora al pavelló municipal de les Cases i dijous a la mateixa hora al Verger de la Mestra Gual d'Alcanar.

Les reunions comptaran amb la participació de representants del Consorci d'Assegurances i del Col·legi d'Advocats de les Terres de l'Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari