La Reina del Blackjack: 'Volem revitalitzar el Rock'n'roll'

La formació promociona el seu primer disc, 'Alea iacta est', en diverses ciutats d'Espanya

19 mayo 2017 23:09 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Reina del Blackjack és un grup format per sis nois de diversos pobles de les Terres de l’Ebre. Els seus inicis es remunten a l’abril de 2012, quan quatre dels sis integrants es van començar a reunir per assajar i van sentir que tenien ganes de tirar endavant un nou projecte amb temes propis.

El seu cantant, Genís Pena, el defineix com un grup «enèrgic i amb molt carisma» que basa la seva carta de presentació en els seus «potents» directes. El grup està en plena promoció del seu primer disc, Alea iacta est, que actualment estan portant per escenaris de diverses ciutats de tot l’Estat.

El seu principal estil musical és el rock, tot i que La Reina del Blackjack també beu d’altres influències. «Ens movem en el gènere rock però costa una mica definir-nos, ja que també agafem coses del blues, l’indie...», afirma Genís Pena. Els seus referents musicals recullen bandes nacionals com M-Clan, Fito & Fitipaldis i Extremoduro, així com artistes americans com John Mayer o Gary Clarck Junior.

El grup va decidir emprendre la gravació del seu primer disc, Alea iacta est, el 2014. «Ja teníem 10 cançons, havíem rodat per bastants escenaris i havíem aconseguit diners per realitzar-ho», afirma el cantant de la banda, «de manera que vam contactar amb el David Casamitjana, un enginyer de so que ha fet moltes coses amb grups com per exemple Lax’n’Busto o Els Pets».

Els joves músics van realitzar la gravació durant dues setmanes a l’estudi de Casamitjana, a Montoliu de Segarra, experiència que valoren molt positivament. «Gravar un disc és la màxima expressió que pot aconseguir un músic», afirma el cantant de La Reina del Blackjack.

Genís Pena defineix Alea iacta est com un projecte que recull l’essència del grup: «és un disc que ens va sortir des de dins i que té la innocència i l’energia més primària del grup, ja que va ser el primer contacte que vam tenir entre nosaltres mateixos». El cantant es mostra molt content amb el resultat: «tenim cançons que estan agradant i que mostren el que transmetem en el directe: l’energia de la veu, com les guitarres enganxen al públic...»

La jove formació musical també va poder gaudir d’una experiència que defineixen com «espectacular i inoblidable»: masteritzar el seu primer disc al mític estudi d’Abbey Road, a Londres. «Quan m’ho van dir pensava que era una broma, allò va ser màgic», afirma el cantant. Allà van treballar amb Alex Wharton, enginyer de so que ha col·laborat amb grups com Coldplay o Radiohead, referents musicals pel grup. «Va ser una passada. Veus el quadre del Paul McCartney assegut al sofà on tu mateix et pots asseure», afirma el jove vocalista. «Poder viure aquesta experiència va ser tot un luxe».

Actualment, La Reina del Blackjack està realitzant una gira per diverses sales d’Espanya. «Aquí hem tocat bastant, sobretot a les Terres de l’Ebre i Tarragona, i volíem provar de sortir fora perquè creiem que la nostra música també respon molt bé a altres zones», explica Pena.

La Reina del Blackjack ja ha actuat a ciutats com Saragossa, Alacant, Múrcia i València, i pròximament també passarà per Madrid i Pamplona.

El cantant del grup es mostra satisfet amb la resposta que està tenint el disc per part del públic: «l’any passat ja vam fer alguns concerts per diversos FNAC i vam veure que a la gent li agradava el que fèiem, per això també hem decidit provar sort per altres territoris». Tot i així, Genís Pena lamenta la situació actual del rock: «en aquests moments és un gènere que està una mica desubicat, però el rock and roll no mor mai», afirma el jove. «El nostre grup pot aportar una altra cara d’aquest gènere, revitalitzar-lo, modernitzar-lo i adaptar-lo als temps que corren».

La Reina del Blackjack afronta amb molta il·lusió aquesta nova gira i ja està component cançons pel seu segon disc: «no tenim res detallat, però sabem que hi ha gent que espera notícies nostres i el segon disc serà una realitat», afirma el jove cantant.

Comentarios
Multimedia Diari