La Reserva de la Biosfera rep més d’un milió d’euros dels fons Next Generation

Amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament de territori amb actuacions transversals que permetran aportar valor als sectors primari i terciari

29 septiembre 2021 10:12 | Actualizado a 29 septiembre 2021 11:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre rebrà enguany 1,1 milions d’euros dels fons europeus Next Generation. Així ho va anunciar el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, després de la reunió del consell de direcció de l’administració catalana al territori, ahir dimarts. 

Els fons, atorgats per l’Estat per a parcs nacionals i reserves, i canalitzats a través del Departament d’Acció Climàtica, suposaran una injecció per impulsar la marca Reserva de la Biosfera. «És un projecte estratègic per a aquest Govern, amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament de territori amb actuacions transversals que permetran aportar valor als sectors primari i terciari de les Terres de l’Ebre», remarcà Salvadó. Així, en breu es preveu convocar la Comissió Executiva per prioritzar les actuacions a dur a terme i incorporar-ne de noves, per tal de reforçar la implantació de la Reserva i els valors que porta implícits aquesta marca.

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) s’encarrega de l’Oficina Tècnica de la Reserva de la Biosfera, mentre que la seva Comissió Executiva està encapçalada per la Delegació del Govern, amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Empresa i Treball; l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE); els consells comarcals Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta; la Diputació de Tarragona i la Cambra de Comerç de Tortosa.

Baixa pressió assistencial
D’altra banda, en la reunió del consell de direcció també es va fer una valoració de les dades sobre la pandèmia per la COVID-19 i la vacunació a les Terres de l’Ebre. «La pressió assistencial està molt controlada però, seguim animant la ciutadania a què es vacuni per a un bé individual i col·lectiu, que ens ha de permetre poder anar relaxant les mesures, que es vagin recuperant sectors molt afectats econòmicament i poder tornar progressivament a la normalitat», remarcà el delegat. 

En concret, a data d’ahir hi havia cinc persones ingressades per COVID al l’Hospital Verge de la Cinta, quatre a la UCI i una en planta; la majoria sense la pauta completa de vacunació. En aquest sentit, Salvadó va fer una crida a que es vacunen les persones majors de 12 anys que encara no ho hagin fet. Actualment, el 79,21 per cent de la població de les Terres de l’Ebre compta amb la pauta completa de la vacuna de la COVID-19; i destaquen les bones dades en la franja de 12-19 anys, on el percentatge ja supera el 61 per cent.

Comentarios
Multimedia Diari