La Ribera d’Ebre enceta les sortides per posar en valor la floració

Vinebre ha sigut el primer poble en acollir aquestes activitats paisatgístiques, ja tot un referent a les Terres de l’Ebre

28 febrero 2021 18:30 | Actualizado a 01 marzo 2021 11:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La primavera està a punt d’arribar i amb ella la floració dels arbres fruiters a la Ribera d’Ebre. Lluny queden els dies d’hivern amb el temporal Filomena, ja amb el març encetat, comença a imperar el bon temps, les ganes de sortir i gaudir dels dies llargs. És per això que els ajuntaments de la Ribera d’Ebre amb el suport del Consell Comarcal, organitzen ja des de fa uns anys, una sèrie d’activitats per viure de primera mà la floració dels seus arbres. Tot un espectacle de la naturalesa que s’està consolidant com un referent turístic a les Terres de l’Ebre.

Vinebre

«La Ribera en Flor 20201» ha començat a Vinebre aquest cap de setmana. L’activitat s’anomena «Experiència en blanc i rosa» i es una ruta a peu amb dos itineraris: un des d’Ascó i l’altre des de Vinebre. «Tenim el cap de setmana complet», explica Francesc Lavega, de l’empresa Serveis Culturals i Turisme, una de les que participen en les jornades. «Els grups són reduïts, respectant la normativa COVID, cinc persones, més un guia i tres torns diferents».Vinebre, normalment és un dels municipis que inaugura les jornades de la floració, gràcies a les seves condicions climatològiques.

Floració 2020

«L’any passat, just vam celebrar el primer cap de setmana, però el segon ja va arribar el confinament i l’estat d’alarma», remarca Lavega que també organitzava l’activitat al poble de Vinebre. Gemma Carím, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, recorda que «va ser un èxit» aquell primer única cap de setmana, i també «una llàstima, per no poder gaudir-ho fins al final». L’any 2020, els ajuntaments i el Consell Comarcal de la Ribera havien organitzat «una floració molt ambiciosa»,«teníem més pobles i més contingut que mai, era tot un canvi respecte als anys anteriors, però ens vam veure obligats ha tallar-ho de cop».

Per això aquest any, tot i les restriccions d’aforament i els tancaments comarcals, la Ribera d’Ebre se sent més forta que mai. I està decidida en continuar organitzant una experiència paisatgística i gastronòmica completa, seguint el testimoni de l’anterior, truncades per a pandèmia.

«I aquí crec que és molt important remarcar i posar en valor la voluntat de tots els ajuntaments implicats», insisteix la presidenta del Consell Comarcal. «Tot i no pot entrar gent de fora la comarca, hem tingut la voluntat d’a apostar pel territori i la seva gent», i així també: «consolidar aquesta marca turística».

La mobilitat és un punt important, ja que ningú pot saber si finalment s’aprovarà o no el desplaçament entre comarques. Gemma Carím, afegia un «tant de bo», quan se li pregunta per aquesta disjuntiva i segueix amb: «però també ens hem d’adaptar i continuar i no donar-se per vençuts».

Mantenir la il·lusió

«Realment és molt important el fet de continuar», remarca també Francesc Lavega. «La gent ja fa molt que no surt, està cansada, té ganes de fer coses i més si són a l’aire lliure». «Moltes vegades no coneixem les coses que tenim més prop de casa nostra, la floració del 2021 és una oportunitat per redescobrir la Ribera d’Ebre per als mateixos riberencs».

I afegia Lavega: «en aquests temps cal fer pinya, cal fer unió i cal fer comarca, perquè si no aixequen el confinament comarcal, hauran de ser els riberencs els que ajudin a les jornades».

Menys residus

Aquest any les activitats de la floració, se sumen a la causa mediambiental i han decidit no imprimir cap tríptic o fulletó, i fer un PDF digital per informar de tots els esdeveniments.

A banda, també han creat un mapa interactiu en línia en el que pots visualitzar les carreteres i les pistes per admirar els paisatges en flor, així com aquells punts que et permeten tenir una vista més panoràmica de la zona. El mapa, també té l’opció de conèixer i distingir la floració en funció de l’espècie: l’ametller, el presseguer, el cirerer, pruner, perers o fins i tot nectariners.

Comentarios
Multimedia Diari