La Ribera d'Ebre impulsa el sector turístic a partir del camí de sirga

S'invertirà més d'un milió d'euros en la millora del sender natural GR-99 i altres actius turístics de set municipis

19 mayo 2017 16:10 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Ribera d’Ebre destinarà 1,25 milions d’euros l’impuls del turisme a la comarca a partir del sender natural GR-99 o camí de sirga que ressegueix el riu Ebre. El Consell Comarcal ha confirmat la concessió de l’ajut demanat al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), per cofinançar aquesta iniciativa que es durà entre aquest any i el 2020.

El projecte «Ribera d’Ebre: camí de sirga, camí de riu» contempla actuacions que van des de la creació de nous punts d’informació turística fins a l’adequació de trams de camí que connecten el GR-99 amb altres punts d’interès, passant per millores en la façana fluvial o la construcció de passeres per a vianants. Unes inversions que es faran directament des de set municipis: Riba-roja d’Ebre, Ascó, Vinebre, la Torre de l’Espanyol, Móra d’Ebre, Móra la Nova i Miravet.

Entre les obres previstes hi ha la millora de l’accés a peu al Castell de Miravet, un centre de recepció de visitants al palauet renaixentista de Ca Don Joan de Vinebre, la millora dels accessos al castell d’Ascó, una ruta de les ermites a la Torre de l’Espanyol i Vinebre, i les millores de la façanes fluvials de Riba-roja d’Ebre, Móra d’Ebre i Móra la Nova, entre d’altres.

A més, s’inclouen arranjaments generals en el recorregut del GR-99 i altres subrutes, així com un pla de manteniment dels punts més crítics d’aquest itinerari.

El projecte també detalla una proposta de «video mapping» que servirà per promocionar els aspectes turístics més rellevants de la Ribera d’Ebre.

L’objectiu final és fer del camí natural GR-99 un referent del turisme actiu, de natura i cultural en l’àmbit del senderisme i el cicloturisme.Segons ha remarcat la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, el projecte permetrà que «aquest actiu turístic sigui més atractiu per als visitants, i a la vegada aconseguim consolidar el nostre patrimoni i la façana fluvial».

Molló

Per altra banda, el ple del Consell ha donat llum verda al plec de clàusules administratives i la licitació que regiran el contracte d’arrendament amb opció de compra de la nau, propietat del Consell Comarcal, ubicada al carrer Emprenedors del polígon Molló, situat a Móra la Nova i Tivissa. Entre les empreses interessades en instal·lar-s’hi, n’hi ha del sector del tractament de residus.

Comentarios
Multimedia Diari