La Ribera d’Ebre millora el ferm del Camí de Sirga - GR99

S’han arranjat diferents trams del sender als termes de Riba Roja, Flix i el pas de l’Ase entre Ascó i Garcia

04 agosto 2021 09:45 | Actualizado a 04 agosto 2021 09:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre continua treballant per rehabilitar i promocionar turísticament el Camí de Sirga o GR99 i el riu Ebre en el seu pas per la comarca. 

Coincidint amb l’inici de la temporada turística d’estiu, aquestes setmanes s’estan acabant de millorar diversos trams del sender als termes municipals de Riba-roja d’Ebre, Flix i la consolidació del ferm del Pas de l’Ase entre els termes d’Ascó i Garcia. 

Aquesta actuació té prevista una inversió de poc més de 142.000 euros i està cofinançada pel programa operatiu dels fons FEDER 2014-2020, pel Pla Territorial de Foment del Turisme de la Generalitat i per  l’Ajuntament d’Ascó.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera, Gemma Carim, l’alcalde d’Ascó, Miquel Àngel Ribes, l’alcaldessa de Garcia, Blanca López, i els tècnics del projecte, han visitat recentment el tram del Pas de l’Ase per conèixer i valorar l’avanç de les actuacions. 

En aquest tram, s’ha millorat la seguretat amb la instal·lació de diverses tanques de fusta, s’han reconstruït murs de pedra, s’ha millorat el ferm i l’empedrat, i  s’han habilitat noves escales naturals per evitar desperfectes per filtracions d’aigua. 

«La col·laboració entre administracions és clau per tirar endavant projectes compartits i necessaris per al desenvolupament i la diversificació econòmica de la comarca, en aquest cas, per millorar actius turístics com el Camí de Sirga – GR99», ha explicat Gemma Carim. «És una aposta clara per posar en valor el nostre entorn natural, paisatgístic i fluvial i connectar-ho amb tots els pobles de la comarca per ser un destí turístic on la gent pugui venir i gaudir de tot el que tenim», ha afegit

 

Sebes
En el tram del GR-99, al seu pas per la Reserva Natural de Sebes a Flix, s’ha arranjat el recorregut comprès entre el Mas del Director i el Mas de la Pitoia per tal d’adaptar el camí entre els dos equipaments per a persones amb mobilitat reduïda. 

A Riba-roja, s’han millorat dos nous traçats per fer un recorregut més amable en direcció a Almatret fins al límit comarcal. 

Les darreres setmanes, el Ministeri per a la Transició Ecològica ha intervingut al tram del Pas de Barrufemes al terme municipal de Miravet. Aquest punt era impracticable per una esllavissada el 2018. Amb aquesta actuació s’ha restablert el camí de nou.

Comentarios
Multimedia Diari