Más de Ebre

La Ribera d'Ebre promou la floració dels arbres fruiters

Ha iniciat una campanya a les xarxes socials

A.Caralt

Whatsapp
Un camp de fruiters florits, ahir a la tarda, al terme de Móra la Nova. FOTO: JOAN REVILLAS

Un camp de fruiters florits, ahir a la tarda, al terme de Móra la Nova. FOTO: JOAN REVILLAS

La Ribera d’Ebre ha iniciat una activa campanya a les xarxes socials per difondre l’espectacle natural de la floració dels arbres fruiters, un període efímer però de gran bellesa a la comarca.

L’àrea de turisme ha posat de nou en marxa la campanya que sota el títol ‘Temps de floració. Un moment espectacular’, fomenta la visita lliure a la comarca per contemplar la floració dels presseguers i cirerers.

Els ametllers són els primers en treure flor; els presseguers (amb indicació geogràfica protegida) continuen el procés i els cireres clouen la funció. Un espectacle cromàtic que dura gairebé tres mesos, normalment fins a principis d’abril.

Una de les formes de gaudir de la floració a la comarca de la Ribera d’Ebre és a través de rutes en cotxe o touring .

L’àrea de turisme ha editat un mapa on es poden visualitzar les carreteres i les pistes que permeten admirar els paisatges en flor de la comarca, així com també aquells punts que permeten observar les millors vistes panoràmiques. El mapa permet distingir les diferents zones de floració de la comarca en funció de l’espècie: l’ametller, el presseguer o el cirerer.

Camps i miradors

El fenomen es pot contemplar resseguint les principals carreteres de la comarca amb vehicle, com ara la C-12, que creua de nord a sud la comarca; la C-44, que s’enfila vers la serra de Tivissa i Llaberia; la T-324, que uneix Móra d’Ebre amb Benissanet i Miravet, o desplaçant-vos fins al pla d’Ini de Flix, situat a la zona sud del gran meandre.

Un dels llocs més recomanats és el jaciment ibèric del Castellet de Banyoles, des d’on s’observa la vista panoràmica més bonica de la Cubeta de Móra, àrea de màxima concentració de la fruita dolça amb el riu Ebre al bell mig de l’escena.

Municipis com el de Miravet, establiments hotelers i els mateixos productors de la comarca també promouen aquests dies per les xarxes socials l’espectacular fenomen.–

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También